|
Jaki rodzaj kalendarza? |
Jaki rodzaj kalendarza?
• Strona 1 z 3 • 1, 2, 3
Biznes Forum
‹ Twoja firma
‹ Marketing i Reklama
Autor
Wiadomość
mam zamiar właśnie zamówić kalendarze z reklamowe u producenta Promnet. Myślicie że planszowe to najlepszy wybór? czy jakie Wy byście zamówili na moim miejscu?
No nie wiem, myślę, że wszystko zależy od tego, co zamierzasz reklamować. Osobiście lubię kalendarze książkowe :)
a do czego będą służyły te kalendarze?
Dlaczego akurat planszowe..?
Powiedz coś więcej, branża, budżet. Wtedy możemy coś doradzić
no właśnie, to bardzo ważne, do jakiej branży chcesz kierować te kalendarze.
Bez względu na branże uważam książkowe kalendarze za najlepsze, gdyż są najbardziej przydatne ludziom na stanowiskach, a jeżeli zostaną dobrze wykonane to i godnie będą reprezentować twoją firmę.
ale nie wiem, czy takie książkowe są najlepsze, w końcu mało kto widzi taki kalendarz...
Jeżeli kalendarz ma dotrzeć do większej liczby klientów to oczywiście planszowe.Wisi i reklamuje.Książkowe dobre są dla ewentualnych kontrahentów, klientów, czy pracowników.Korzysta z niego jeden człowiek.
właśnie o tym mówię. co mi z tego, że dam kalendarz, jak będzie sie nim posługiwać jedna osoba? a tak, jak gdzieś powieszę, to więcej ludzi to zobaczy. tylko gdzie wieszać takie kalendarze? w sklepie?
No to właśnie zależy od branży. Są dwa wyjścia, albo wieszamy gdzie się da, przy tym dbamy tylko o ilość klientów i zyski, albo selekcjonujemy miejsca. W tym wypadku dbamy o jakość marki i klientów.
I w tym drugim wypadku też właśnie te książkowe mogą posłużyć. Jeśli to firma ekskluzywna to jak najbardziej.
branża transportowa, przewozy osób, wynajem przyczep itp. mamy szeroką ofertę, co do budżetu to tam gdzie będę zamawiał mogę pozwolić sobie na różne rodzaje, jest w miarę tanio, a dlaczego planszowe? chyba najlepsza reklama, trafiająca do mas, nie do pojedynczych osób.
Czasem lepiej, żeby z ekskluzywnym kalendarzem obcował codziennie jeden człowiek- prezes firmy, niż ma go oglądać 20 szeregowych pracowników w stołówce... Ale w przypadku transportu też bym postawił na masowe rozwiązania.
Jak transport to jak najbardziej planszowe. Nie widzę sensu zamawiania osobistych kalendarzy dla tego typu usług. Nie nie
no faktycznie, planszowe wydają się dobre, ale może warto zamówić też książkowe dla klientów, którzy zostawią najwięcej kasy u Ciebie, takie budowanie lojalności klienta ;)
Przeczytaj również posty podobne do tematu "Jaki rodzaj kalendarza?": - JAKI RODZAJ DZIAŁALNOŚCI ??? - Jaki rodzaj umowy? - Jaki rodzaj Umowy - JAKI RODZAJ OPODATKOWANIAWYBRAĆ ??? - Jaki to rodzaj wydatku?
• Strona 1 z 3 • 1, 2, 3
|
|