|
Jaki serwis?? |
Jaki serwis??
• Strona 1 z 1
Biznes Forum
‹ Biznes, Dotacje z UP i UE
‹ Szukam pomysłu na Biznes
Autor
Wiadomość
Witam. Chcialbym sie dowiedz jaki teras warto zalozyc serwis internetowy??? Mam juz serwer o pojemnosci 1 gb i tranferze 5 gb? Co mozna z tym zrobic????
W zasadzie nic. Brakuje najważniejszego - pomysłu plus wykonania plus zainteresowania odbiorców.
Dokładnie, najważniejszy jest pomysł. Wykupienie serwera to już "małe piwo". Raczej nie spodziewaj się, że ktoś Ci posdunie pomysł.
Zastanów się, na czym się znasz, lub co Ci sprawia przyjemność.
Używając metafory: "Masz sztućce i talerz, ale tak naprawdę nie masz czego podać..." Musz naprawdę pomyśleć na oryginalną i dochodową potrawą ;) Co Cię interesuje? Jakie tematy są Twoją pasją?
Sam prowadzę dwa serwisy:
- portal finansowy z zaimplementowanym programem partnerskim money.pl (taki sam ma bankire.pl) - konkurencja jest beznadziejnie przeogromna - albo zainwestujesz w reklame, albo zrobisz na prawde dobry serwis i... zainwestujesz w reklamę. Ale jak Ci się uda to chyba na siebie zarobisz :) Ja jeszcze tego nie dokonałem choć serwis ma już ponad rok i zarabia na siebie (jeszcze zostaje na waciki) Drugi serwis to serwis ogłoszeniowy - warunki odniesienia sukcesu jak wyżej :) Ten serwis prowadzęod niedawna, zainwestowałem w reklamę (google, fora tematyczne itp) i wygląda to całkiem obiecująco, choć transfery są tu znacznie większe i potrzebny jest konkretny serwer. Patrząc na gratka.pl myślę, że jedyna droga w tym temacie to specjalizacja. No icoś czego nie dotknąłem choć chodzi mi to po głowie - bilety lotnicze ( i nie tylko) online. Nie wiem ile w tym prawdy, ale ostatnio na Allegro wystawiono serwis będący programem partnerskim CentralWings gdzie właściciel pokazywał całkiem przyzwoite dochody. Zastanawiałem się tylko - skoro jest tak fajnie to po co sprzedawać? :) No to pozdrawiam - wymyśl coś fajnego :) sello
Przeczytaj również posty podobne do tematu "Jaki serwis??": - Nietypowo , jaki serwis www - Jaki darmowy serwis pogodowy? - Jaki powinien być internetowy serwis prawny ??? - Jaki powienien byc prawny serwis internetowy - Jaki serwis lub sklep na luksusowe.com.pl. Współpraca
• Strona 1 z 1
|
|