|
Jaki skrypt pod sklep internetowy? |
Jaki skrypt pod sklep internetowy?
• Strona 1 z 2 • 1, 2
Biznes Forum
‹ Biznes, Dotacje z UP i UE
‹ Ogólnie o biznesie
Autor
Wiadomość
Jaki skrypt pod sklep najlepiej wybrac?? sklep bedzie zawieral okolo 15 tys produktow..cena w sumie nie gra roli.mam grafike i programiste w jednym ktory mi to wszystko poprzerabia jak bede chcial..a moze lepije by bylo jakby napisal taki skrypt od podstaw..gdzie najlepiej postawic taki sklep zeby ladnie smigal.?? aa, i jeszcze zeby mozna bylo pobierac liste produktow z hurtowni razem ze zdjeciami..
to juz najlepiej na zamowienie, gotowe sklepy wszystkiego ci nie zapewnia. Ogolnie polecam PrestaShop, ma wiele mozliwosci dobra spolszczona wersje z dodatkami, programiscie bez wiekszych problemow ci dorobia odpowiednie moduly.
a slyszal ktos o firmie i-dotcom??.. duzo dobrych sklepow wykorzystuje ich skrypty..
Jak dla mnie to lepiej napisać wszystko od podstaw, bo dzięki temu zdecydowanie łatwiej się później wprowadza zmiany i wiadomo gdzie co jest i z czym jest powiązane. Często jest tak, że wykorzystuje się gotowy skrypt, a później poświęca się 2 razy więcej czasu na jego przerobienie niż na stworzenie serwisu od podstaw pod konkretnego klienta.
no wiem ze lepiej wszystko od podstaw..tylko chce zeby moj sklep wspolpracowal z cennikiem action , pronox..wiec chyba musze uzyc gotowego skrypt..wiec sie pytam jaki najlepiej..bo nie wiem czy programista da race zrobic tak zeby byla wspolpraca z ww hurtowniami.
"cena w sumie nie gra roli.mam grafike i programiste w jednym ktory mi to wszystko poprzerabia jak bede chcial"
po tym zdaniu nie wroże Tobie udanego biznesu, nieznasz nawet 5% zagadnien zwiazanych ze sprzedaza w internecie ...
hehehe..tak sie sklada ze zdanie takich ludzi jak ty mnie nie interesuje.
Zawsze możesz nakłonić programistę aby zrobił ci sklep "pod ciebie" ale z frameworka programistycznego, takiego jak Symfony (sote.pl robi z symfony wszystko n.p.), Phpcake, Zend Framework, Cohana czy inny.
Witam!
Proszę o radę jaki skrypt sklepu polecacie? Wstępnie wybrałem shoper ale gdzieś słyszałem, że jest tam sporo błędów.....i sam juz nie wiem... Pozdrawiam
najlepszy jest oscommerce-dlaczego? skrypt sklepu jest ciagle rozwijany przez mase ludzi na zachodzie , oprocz tego w razie problemow masz wiele forow ( za granica; niestety polskie forum na ten temat padlo .) Do skryptu jest wiele modulow ulepszajcych sklep , i masz rowniez jezyk polski , panel admina jest niestety po angielsku. Skrypt do poprania na stronach http://www.oscommerce.com/.
i bardzo wazne darmowy
Ja korzystam z KQS.store (efekt można zobaczyć na http://www.rudegifts.pl ).
Jak dla mnie same plusy gdyż łatwo go modyfikować jezeli chodzi o wygląd, jest dobrze przygotowany pod pozycjonowanie. Ogólnie wszystko co było mi potrzebne znalazłem w tym skrypcie. Co do minusów (z drugiej strony w sumie to tez plus) to zamknięty kod tej aplikacji webowej.
Najlepszy to unikalny, dedykowany skrypt :) Ale taki kosztuje...
Zależy co potrzebujesz od sklepu, czy chcesz mieć powiazania z programami w których trzymasz towar itd... opisz dokładniej to dokładniejszej odpowiedzi udzielę
Widzę, że kpiłeś lub chcesz kupić oprogramowanie sklepu. Pod względem bezpieczeństwa, lepiej jest wykupić oprogramowanie dedykowane, nie oparte o oscommerce, bo firm które takie rozwiązanie proponują jest wiele. Popatrz na rozwiązania firm, jakie mają możliwości ich programy, i wybierz najlepsze dla Ciebie. Może warto jest zaglądnąć na forum heliona odnośnie ecommerce, jest dużo dyskusji na temat różnych rozwiązań.
Proszę napisać, jakiej branży będzie sklep internetowy. Po udzieleniu takiej informacji łatwiej będzie się mi wypowiedzieć nad wyborem odpowiedniego skryptu pod branże. Oto przykładowe rozwiązania do wyboru: 1. Darmowy skrypt sklepu, np. popularny osComerce lub prestashop. 2. Rozwiązanie "licencyjne", np. shoper, sote, epro, i-sklep. 3. Rozwiązanie "abonamentowe", np. IAI-Shop, Sunweb, Istore. 4. Rozwiązanie "prowizyjne", np. Intelishop, Etradepro. 5. Sklep "szyty na miarę" wykonany przez agencje interaktywną, (opcja najdroższa, ceny zaczynają się od 10 tyś. zł w górę). Wszystko teraz zależy od tego, jaki posiadamy budżet oraz w jakiej kategorii branży zamierzamy prowadzić e-firmę. Zapraszam do forum o sklepach internetowych: http://ecommerce.helion.pl/ Pozdrawiam ... :)
Ja z własnego doświadczenia polecam sklepy Prestashop. Mają wszystko czego trzeba do normalnej sprzedaży internetowej. Obsługa też jest łatwa, no i są bezpłatne :) Jest obsługa szybkich płatności ale nie każdy to chce używać - sprzedawca musi płacić dodatkową prowizję. Naprawdę kawał dobrego oprogramowania.
Przeczytaj również posty podobne do tematu "Jaki skrypt pod sklep internetowy?": - Jaki skrypt wybrać? - Jaki darmowy, a przy tym funkcjonalny skrypt sklepu? - Sprzedam skrypt, pomysł internetowy - Sklep Internetowy. Ale jaki ? - Jaki sklep internetowy??
• Strona 1 z 2 • 1, 2
|
|