Cześć, pewnie mnie znacie z poprzednich niestety nie trafionych pomysłów na biznes.
Nawet gdy moje biznesy były dobre to zawsze występował jakiś mały błąd który wszystko psuł i z pomysłu nic nie zostawało.
Ostatnio rozmawiałem na festynie z biznesmenem który odniósł duży sukces w życiu i mi dał kilka wskazówek.
Powiedział że sam pomysł na biznes i kapitał to nie wszystko, trzeba mieć jeszcze wiedzę i jakieś podstawy i tak doradził mi żebym na początku przyuczył się czegoś, zrobił kurs, uzyskał jakiś papierek abym miał po prostu asa w rękawie.
Tak teraz myślę co by tu wymyślić, jaki kolejny pomysł na biznes.
Postanowiłem ze tym razem się mocno przyłożę do pomysłu a biznes, rozwarze wszystko "za" i "przeciw".
Powiedział abym na początku zrobił jakiś sensowny kurs i tak teraz myślę co by tu zrobić.
Może ktoś z Państwa by doradził jaki warto zrobić kurs aby był dobry pod własny mały biznesik.
Najgorsze że nie mam obecnie pomysłów takich sensownych, same głupoty.
Pan biznesmen doradził mi aby zrobił swoja listę wad i zalet i pracował nad sobą, tak tez zrobiłem.
Doradził tez aby stworzył swój plan działania, teraz właśnie go tworzę!
A więc tak:
1. Znalezienie i zrobienie kursu który otworzy mi drogę do małego biznesu.
2. Po skończeniu kursu zacząć swój biznes, jednak gdy będzie to nie możliwe w przyczyny braku kapitału, podjecie pracy i uzbieranie kasy!
3.Zdobycie jak największej liczby informacji dotyczącego przyszłego biznesu!
4.Zbadanie rynku na popyt danego biznesu!
5. Rozpoczęcie biznesu!
A więc, zacznę od punktu pierwszego czyli znalezienie kursu!
Mam kilka swoich typów ale chciałbym aby najpierw Państwo coś doradzili!
Pytanie więc brzmi:
Jaki kurs warto zrobić aby dobrze zarabiać, znaleźć pracę lub rozpocząć samemu biznes z tym kursem związany?