|
Jaki wybrać dom maklerski? |
|
Strona główna forum
‹ GPW
‹ GPW - Giełda Papierów Wartościowych
Autor
Wiadomość
Czy ktos kozysta z uslug IDM Trader. Chcialbym handlowac akcjami spolek w USA i wiem ze IDM Trader na to pozwala - chcialbym zasiegnac jednak opini kogos kto to juz robi jak wyglada sprawa oplat i funkcjonowania tego systemu. Prosze o opinie.
jeżeli chodzi o bezpłatne prowadzenie rachunku to DM Banku BPS ma napewno korzystam i jestem zadowolony
bank bph jest dobry jako pierwszy dom maklerski???
Witam,
Zastanawiam sie pomiedzy BZ WBK (mam juz tam konto) a X-Trade-Brokers przy czym: Mam 17 lat, Korzystam z systemu operacyjnego Linux (xtb ma jakas aplikacje czy dziala ona na systemach Linux?) Ile wynosza prowizje w BZ WBK ? prowadzenie rachunku 55zl ale prowizje od obrotow ? nie moge sie tu tego doczytac http://www.dmbzwbk.pl/10525
Szczerze mówiąc zamiast domu maklerskiego proponuje jakiś fajny program inwestycyjny... Przynajmniej ja jestem zadowolony. Minusem jest to,ze są to na ogół programy długoterminowe,ale jak chcemy wyjąć kasę,to załatwiają cesję. Ja od stycznia zarobiłem ok 40%.
raport biur maklerskich: http://edukacja.invest24.pl/archiwum_ra ... 202009.pdf
BOSSA - niekwestionowany lider, aktualnie nowa platforma Forex. Czego chcieć więcej? W pełni darmowy (wyjątek oczywiście stanowią prowizje).
Polecam.
A ja tam polecam mały dom maklerski - DM AmerBrokers. Niby mają miesięczną opłatę 10 zł, ale za to mają jedne z najniższych prowizji (na akcji, ale zwłaszcza kontrakty i opcje). Poza tym osobiście już kilka razy nieźle przyciąłem na ich rekomendacjach (robią głównie małe spółki typu Paged, Armatura, Mirbud - a te mnie najbardziej interesują)
pozdro - studenciak
Ja bym się zastanowił nad następującymi biurami:
BOS SA Alior PKO BP maja dość niskie prowizje, są to biura bankowe, więc tak łatwo nie splajtują, dość dużo informacji i edukacji na portalach. Niezależny ranking biur z przed roku jest na stronie:
Tylko BOSSA.
BZ WBK nie wiem czy naprawdę dobrzy ale napewno bardzo sympatyczni i kulturalni
Mysle o X-Trade brokers ;) co myslicie?? jakies opinie?? nie interesuje mnie daytrading a jedynie inwestowanie na dluzsza mete ;)
Oczywiscie bossa!!! Ok jest rowniez DM BZWBK. XTB do bani. Mam u nich wszystkich rachunki (mam na mysli rachunki maklerskiw a nie FX ). Porownujac Bossa do DM BZWBK to jakby porownac Mercedesa do Audi, a porownujac bosse i bzwbk do xtb to tak jakby porownac Mercedesa i Audi do Fiata.
Ktos pytal o IDM i handel akcjami na pozostalych gieldach. Wyglada to w ten sposob ze prowizja od kupna/sprzedazy jest zroznicowana i zalezy od gieldy na ktorej handluje sie dana akcja. Prowizje to od 15 USD/EUR do 40 USD/EUR za kupno i tyle samo od sprzedazy.
|
|