|
Jaki wybrać dom maklerski? - strona 10 |
Jaki wybrać dom maklerski?Biznes Forum ‹ GPW ‹ GPW - Giełda Papierów Wartościowych
Autor
Wiadomość
Jestem klientem Mbanku. Zmieniam go raczej na BOŚ. Zawieszający się system np przy sprzedaży PZU czy Taurona. to żenada. Prowizji za nie zrealizowane transakcje nie pobierają ale obsługa jak i reszta są na niskim poziomie. W pakiecie na darmowym koncie można dostać dużo więcej. Do tego ich profesjonalizm (całego banku) ostatnio mnie dobija.
Hej mam taki problem. Szukam osoby która zna sie dobrze na GPW w Warszawie. Mam do napisania referat na ten temat. Informacje na Wikipedii i innych stronach nie sa mi wystarczające a na niektóre moje pytania po prostu nie mogę znależć odpowiedzi. Interesują mnie odpowiedzi dość szczegółowe na następujące pytania: Czy została przeprowadzona prywatyzacja jeśli tak to po co?? Czy jest lepiej czy gorzej? KIedy to nastąpiło? Jaki udział w GPW ma Skarb Państwa, ile zwykli ludzie nie wiem jakieś inne instytucje?? Coś o notowaniach. Możecie dodać coś od siebie bo ja nie wiem co pisać a Sor powiedział że to troche za mało co miałam i musze uzupełnic. Nie wiem czy na dobrym temacie to pisze pewnie nie ale jeśli ktoś zna odpowiedzi na te pytania to bardzo prosze o pomoc lub pomocne linki. Jeśli źle trafiłam to prosze o link do innego tematu gdzie mogła bym to por uszyć. Z góry dziękuje:)
polecam kurs giełdowy
Witam,
mając kapitał 5 tyś zł i chcąc inwestować tylko w akcje (żadne waluty itp), to lepiej wybrać konto w BOŚ czy X-trade Brokers? Najbardziej polecany jest BOŚ ze względu na szybkość działania, kursy itp.. ale prowizja za zlecenie wynosi 0,39% - jak w każdym banku. Z kolei XTB ma prowizję 0,25% a to też jest bardzo ważne dla użytkowników robiących dużo zleceń. Nie chodzi może o daytrading, tylko dla osób chcących się czegoś nauczyć za zasadzie "prób i błędów", to dobrze by było, gdyby prowizja nie kosztowała majątek... możecie to jakoś porównać albo opisać z doświadczenia?
Ja mam konto w Global ETrade com i bardzo sobie chwalę. Założyłem tam dlatego bo chciałem grać na giełdach amerykańskich ponieważ uważam że nasza polska GPW jest tragiczna dla inwestorów. Firmy nie prosperują, rząd się zmienia co chwilę i masa ale to masa samych spekulantów. Jeśli ktoś kiedyś myślał o graniu na New York Stock Exchange albo S&P a odstraszają go wysokie prowizje polskich domów maklerskich to naprawdę gorąco polecam Global ETrade. Używam od 2 lat, bardzo sobie chwalę.
Jak chcesz się nauczyć metodą prób i błędów to pograj sobie na jakimś wirtualnym rynku na razie. Nie ma co płacić za konto maklerskie.
Witam !
Mam konta w XTB i aliorbank czy ktoś ma jeszcze pomysł gdzie mogę uzyskać niższe prowizje ? Interesuje mnie głównie daytrading i prowizje maklerskie zabijają większość mojego dochodu. Będę bardzo wdzięczny za pomoc oczywiście, jeżeli ktoś poleci też tanie konta zagraniczne tańsze niż ET również będę wdzięczny Z góry dziękuję !
korzystam z WBK i Alior. Jeden i drugi super, no ale Alior jednak darmowy
Ja korzystam z konta maklerskiego w WBK. Działa szybko, żadnych problemów.
Witam czy wam też pobierają prowizje za zlecenia nie wykonane?
W którym biurze pobierają prowizję niby za zlecenia niewykonane? Mam dwa rachunki (mbank i alior) na żadnym nie ma takich sytuacji, dopiero po zrealizowanej transakcji masz pobraną prowizję.
w PEKAO SA pobieraja zmieniam chyba na alior
Ja posiadam dwa konta: w mBanku i w BOŚ. Widzę, że sporo ludzi ma taki zestaw. Zaczynając swoją przygodę z GPW używałem mbanku, później skorzystałem z usług BOŚ banku. Oba konta w czasie ich używania w pełni mnie zadowalały ;) ale BOSSA w tej chwili zdecydowanie góruje.
W czym bossa jest lepsza np. od bzwbk? Proszę o konkretne i rzeczowe odpowiedzi.
Dołączam się do pytania. Sam obecnie zaparkowałem w mBanku ale się zastanawiam czy nie przestawić swojego wehikułu przy okazji kolejnego przemeblowania w portfelu.
Witam, posiadam konto w ing. Jak wypada tamtejszy internetowy dom maklerski na tle innych pod względem kosztów utrzymania i prowizji? Dobry wybór czy raczej szukać czegoś innego. Dodam że dopiero zaczynam swoją przygodę z Gpw. Z góry dzięki za pomoc.Pozdrawiam.
Przeczytaj również posty podobne do tematu "Jaki wybrać dom maklerski? - strona 10": - jaki wybrać dom maklerski? - Jaki dom maklerski? - Jaki jest najtańszy i najlepszy dom maklerski? - jaki bank wybrac - Jaki program wybrać?
|
|