|
Jaki wybrać dom maklerski? - strona 7 |
Jaki wybrać dom maklerski?
Biznes Forum ‹ GPW ‹ GPW - Giełda Papierów Wartościowych
Autor
Wiadomość
Które DM nie mają minimalnej kwoty którą trzeba wpłacić na rachunek? BOŚ mi odpada bo 5k jeszcze nie mam:) Dopiero się zarabia.
mbank naprzyklad
W mbanku pewnie trzeba najpierw miec ekonto?
tak:) ale teraz sa te mpunkty w wiekszosci wiekszych centrach wiec mozna od reki wlasciwie zalozyc, no ale samo otworzenie konta maklerskiego, trwa kolo 2tyg
Co możecie mi powiedzieć na temat rachunku w ING? Czy ktoś może ma tam konto? Właśnie przymierzam się do założenia rachunku tylko zastanawiam się jak działa ta ich platforma transakcyjna sidoma 8. Macie jakieś doświadczenia z tym DM?
z DM to różnie nalezy zwracać uwagę na :
-prowizje od transakcji i opłaty za prowadzenie konta ale jest w czym wybierać
Panowie a jak wygląda sytuacja z tą wpłatą minimalną 5000 w Boś? Tam na koncie musi być cały czas te 5k? A jak przegram część i będę mieć 3k, to co? Będę musiał dopłacić aby utrzymywać saldo nie mniejsze niż 5k? I czy trzeba grać całą sumą czy można dowolną?
nikt nie wie?
ja chcę powtórzyć pytanie które ktoś już zadał wcześniej w tym temacie : co myślicie o dm BPH ?
post next musze nabic zeby tmat zroibc sry
kilka słów o domach maklerskich które mam aktualnie:
DM PKO BP - prosty, łatwy, funkcjonalny, ale: już kilka razy się zawieszał system (trzeba dzwonić do maklera, aby złożyć zlecenie); wykresy się aktualizują dość przypadkowo, zdecydowanie za duże prowizje od kontraktów; brak minimalnej wpłaty, Bossa - dużo fajnych opcji i funkcji, niezawodny jak dotąd, CDM PeKao SA - kiedyś był fatalny, teraz go zmodyfikowali, ale jeszcze się nie przyzwyczaiłem, ogólnie mało go urzywam i nie potrafię powiedzieć nic pozytywnego DM X-Trade Brokers - darmowe prowadzenie, najniższe prowizje od kontraktów (2 zł za kontrakt na akcje, 5zł na indeks), trochę graficznie kiepski, ale ogólnie do konktaktów najlepszy, wada: aby wypłacić zyski na konto trzeba dzwonić do brokera (nie da się przez neta) podsumowując: PKO - najprzyjemniejszy (jak dla mnie) do pracy Bossa - najbardziej funkcjonalny XTB - najtańszy pozdrawiam
Jak stracisz, to nie musisz dopłacać, może być na koncie nawet kilka złotych pzdr
A co sądzicie o BM Alior Banku?
Posiadam w aliorze rachunek maklerski, działa w porządku. Aplikacja oparta na NOL3, masz wykersy, wskaźniki, informacje na bieżąco ze spólek wraz z archiwum. Możliwość obrotu kontraktami, po podpisaniu dodatkowej umowy. Przez pierwsze 30 dni masz do wglądu pełny arkusz zleceń, potem w standardzie jedna najlepsza oferta kupna i sprzedaży, oczywiście większa ilość płatna. Na bieżąco masz pokazywaną aktualną wartość posiadanych akcji, prowizje masz dostępne na stronie aliora (w zasadzie takie same jak gdzie indziej). Możliwość wyłączenia haseł smsowych przy składaniu zleceń przy rachunku maklerskim (całkowicie lub na jeden dzień, potwierdzenie jednym smsem, pamiętać trzeba że tylko 10 haseł smsowych jest darmowych). Jedna uwaga jak rozdzieli transakcje a skończy się dzień i nie sprzedaż wszystkiego w jednym dniu, w nastepnym zapłacisz też prowizję nawet jak masz ustawioną ważność zlecenia na xxx dni). Jak zakładałem rachunek, to przeniesienie akcji z innego biura maklerskiego było darmowe, oni pokrywali prowizję, tak było na początku marca.
Polecam Dom Maklerski PEKAO
Sprawdź również podobne tematy:Dobrze oceniasz ten temat? Poleć go znajomym!
|
|