|
Jakie dotacje na tartak i sklep? |
Jakie dotacje na tartak i sklep?
Biznes Forum
‹ Twoja firma
‹ Firma
Autor
Wiadomość
Witam jestem osoba bezrobotna i chcialabym zalozyc firme [tartak+ sklep spożywczo-przemysłowy , mam maszyny,plac, ludzi, odbiorcow] np; przez urzad pracy choc niekoniecznie bo moge tez indywidualnie i na tej podstawie chcialam sie zorientowac czy mam szanse na dotacje dla nowo otwartej dzialalnosci ,jakie obowiazuja zasady takich dotacji i wszystko co tego tematu dotyczy jestem z wielkopolski bede wdzieczna za informacje
Tartak + sklep spożywczy to troche nie idzie w parze. Z Urzędu Pracy dostaniesz max 13000 zł. A jak złożysz wniosek o dotacje to nawet 1 000 000 zł.
tartak chce dlatego że teść i mąż mieli kiedys taki i znają tę branżę i po tartaku został cały sprzęt i kontakty a sklep dlatego że ja znam ten temat a że w/w mają komornika to firme ja chce wziąść na siebie.
A dlaczego maja komornika moze lepiej nie pakowac sie w tartak. A po za tym skoro jest sprzęt, kontakty to tylko trzeba zakupić drzewo i jazda po co dotacje. Ja sie staram o dotacje to na kiepskiej jakości sprzęt potrzebuje 80 tyś.
Właśnie u nas jest podobnie kiepski sprzet i niema funduszy na zakup towaru i opłacenie hali a ponadto komornika mają temu że ich wspólnik wyrolował ,lewe papiery przedstawił kredytów nabrał ,długi porobił i uciekł a teraz gra wariata i twierdzi w sądzie że ma żółte papiery i nic mu nie mogą zrobic a że po firmie conieco zostało a tu jest spore bezrobocie to chcemy coś działac na własną reke a nikt ci prywatnie 100 tysiecy nie pożyczy prawda? Zwłaszcza że mi sie nie uśmiecha pracowac za 700 zł a mieszkam na wsi mam małe dziecko a do miasta 20 km.
Sprawdź również podobne tematy:Dobrze oceniasz ten temat? Poleć go znajomym!
|
|