|
Jakie dotacje z UE lub PUP na sklep internetowy? - strona 7 |
Jakie dotacje z UE lub PUP na sklep internetowy?Biznes Forum ‹ Biznes, Dotacje z UP i UE ‹ Dotacje Unijne, Dotacje z PUP
Autor
Wiadomość
Mam taki rpoblem od miesiaca prowadze dzialanosc z dotacji Unijnej. prowadze sprzedaz internetowa i stacjonarną. problem w tym że w internecie idzie mi super a w sklepie totalne dno. Za lokal miesiecznie płacę 1000 zł co mi sie wogole nie karkuluje wobec czego nie wiem czy jest taka mozliwośc abym zrezygnowała ze sprzedazy stacjonarnej i prowadziła tylko sprzedaż internetową. Nie wiem jak to by wyglądało ze strony urzedu czy nie złamie w ten sposób zasad umowy z Urzedem Pracy? Prosze o odpowiedź.
a na jaką sprzedaż był pisany wniosek ?? + który to był PUP ;]
Jest to sklep z produktami do stylizacji paznokci mieści się w Toruniu
P.S. dziękuje za zainteresowanie i odpowiedź;)
ale jakie PKD było wpisane we wniosku
sprzedaż int czy detaliczna ??
I tu sie zaczynaja schody wpisałam obydwa i na internet i na sprzedaz stacjonarną. Sprzedawałabym cały czas bo nie chce z tego rezygnować ale mam zły lokal a narazie nic ciekawego nie ma i bez sensu żebym płaciła czynsz.
Halo Jest tu ktoś kto mógłby mi pomóc?? Byłabym bardzo wdzięczna... pozdrawiam
witam , mam taki sam dylemat jak maperla , tylko że sklep stacjonarny i internetowy prowadzę już pół roku.
jak by ktoś był zorientowany w tym temacie to prosiła bym o pomoc
Witam,
Chciałbym założyć sklep internetowy; pytałem o możliwość dofinansowania w PUP ale powiedzieli mi, że na działalność internetową nie przyznają dotacji. Mają w regulaminie taki oto punkt: "Środki na podjęcie działalności nie mogą być przeznaczone na handel detaliczny oparty o sprzedaż bezpośrednią (tzw. handel okrężny)". Działalność internetową kwalifikują niby właśnie do tego punktu; da się to jakoś obejść?
Tak jak już wcześniej pisałam dotacje przyznano mi na sklep stacjonarny oraz detaliczny. Po miesiącu sklep nie przynosił praktycznie żadnych dochodów a internet tak. Napisałam wniosek do urzędu o zmianę miejsca wykonywania działalności i po 2 tygodniach otrzymałam odpowiedź ze zgodą. W tym momencie prowadzę tylko sprzedaż internetowa i mam o wiele większe możliwości i większe pieniądze.
Jak się dobrze umotywuje swój wniosek to chyba można wszystko obejść;)
Rozumiem tylko, że ja nie mam możliwości założenia sklepu stacjonarnego. Sprzedaż miałaby się odbywać tylko i wyłącznie przez Allegro i sklep internetowy.
Przeczytaj również posty podobne do tematu "Jakie dotacje z UE lub PUP na sklep internetowy? - strona 7": - jakie dotacje na tartak i sklep? - Jakie dotacje można uzyskać na sklep spożywczy. - Sklep internetowy - jakie podatki mnie obowiązują - zakładam sklep internetowy - jakie oprogramowanie wybrać ? - sklep internetowy z rzeczami hand-made jakie opodatkowanie?
|
|