Witam
Do otwarcia dzialaności gospodarczej potrzebne jest zalozenie konta firmowego - nie indywidualnego ?
Możecie mi któreś konto polecić czy nie ma różnicy?
|
Jakie konto przy dzialaności gospodarczej? |
Jakie konto przy dzialaności gospodarczej?
Biznes Forum
‹ Biznes, Dotacje z UP i UE
‹ Ogólnie o biznesie
Autor
Wiadomość
Witam
Do otwarcia dzialaności gospodarczej potrzebne jest zalozenie konta firmowego - nie indywidualnego ? Możecie mi któreś konto polecić czy nie ma różnicy?
http://www.biznesforum.pl/topics14/kont ... t10493.htm
zależy od potrzeb Twojej firmy. Trzeba zwracać uwagę na dostępność kredytową, ilość placówek, bankomatów itp. Ja mam w Polbanku, ale tego nie polecam ;]
hmm czyli w moim przypadku najlepszym bedzie PKO BP chyba
W okolicach Business Park Marywilska na Białołęce znajduje się bardzo dobry bank, który z całą pewnością pomoże odpowiedzieć ci na to pytanie. Idź i przekonaj się sam!
To był temat z przed 3 lat ;-)
Ale przy okazji - jaki bank jest przy Business Park Marywilska?
Trochę czasu upłynęło...
Ale... Konto powinno być (według mnie!): - bezpłatne w prowadzeniu, a przelewy minimalna opłata - Internetowe, aby robić przelewy z domu z podróży itd... - 24h przelewy... Jeśli mamy pracowników i chcemy szybko im przelać są np w Podróży? w święta? niedziele? niektóre banki potrafią księgować po 1-2 dniach nie są on-line!!! Polecam (własna opinia kilkuletnia!) mBANK. Przelewam kiedy chce i jak chce, kont firmowe ZERO pln! przelew po 1pln! Jeśli pracownicy mają tez mBANK sobota, niedziela, piątek świątek... mają kasę zaraz po 7! sekundach na swoim koncie tez w mBanku! Testowałem: PKO BP, ING ŚLĄSKI, BSP, WBK, BPH, ... najlepszy okazał się mBANK! - polecam. PS. Żadna reklama, opinia zwykłego klienta...
Sprawdź również podobne tematy:
- Zakladanie dzialanosci gospodarczej
- Jakie pkd do dzialanosci na allegro? - Jakie konto firmowe? - Jakie konto dla DG Internetowej? - Jakie konto oszczędnościowe lub lokata ? - Jakie konto bankowe dla 18-latka - Konto walutowe - jakie wybrać? - Jakie wspólne konto na 17tyś? - Jakie konto - darmowy debet ? Dobrze oceniasz ten temat? Poleć go znajomym!
|
|