|
Jakie mam szanse na dofinansowanie w ramach 2.5 |
Jakie mam szanse na dofinansowanie w ramach 2.5
• Strona 1 z 1
Biznes Forum
‹ Biznes, Dotacje z UP i UE
‹ Dotacje Unijne, Dotacje z PUP
Autor
Wiadomość
Chcialbym zalozyc firme zajmujaca sie regeneracja felg aluminiowych. Mam 24 lata. Wiem, ze niebawem rozpoczyna sie rekrutacja do dzialania 2.5 ZPORR. Jakie mam szanse zeby zalapac sie na dofinansowanie?
co to znaczy "niebawem"? :) czyżby coś mnie ominęło?
ja uważam, że takie jak wszyscy; jesli tylko da się żyć z regeneracji felg
Najwidoczniej :-) W Łodzi pojawiło się czterech nowych Beneficjentów, w tym jeden z tego forum ;-)
Nie chodzi mi o to zeby zyc z tego biznesu, tylko zeby dorobic do pensji, bo jestem osobą pracującą.
Z tego co sie dowiedzialem w nastepnym tygodniu ma sie pojawic informacja odnosnie rozpoczynajacej sie rekrutacji do dzialania 2.5
Ciężko odpowiedzieć jakie masz szanse . Powiem tak wstepna rekrutacja i selekcja zgłoszeń jest zazwyczaj łatwa do przejscia - mi co prawda w programie robionym przez moją szkołę nie udało się uczestniczyć , ale przeszedłem w innym konkursie etap wstepnej selekcji .
Prawde mówiąc polegało to na zgromadzeniu wszystkich dokumentów napisaniu w skrocie do 2-uch stron opisu przedsięwzięcia i pokazaniu "chęci "uczestnictwa w programie. Dokumenty jakie ode mnie wymagali to z tego co pamietam : - ksero dowodu osobistego - i zaswiadczenie z PUP ,że nie jestem u nich zarejestrowany (nie mogłem być bezrobotny) Pózniej było szkolenie obowiązkowe . I konkurs biznesplanów . Wybierano 20 ze 100 . Głównym kryterium wyboru było doswiadzcenie i wykształcenie zgodne z proponowaną inicjatywą.Przynamniej wokół tego większość się kręciło .
dużo zależy też od tego jak napisany jest sam biznesplan;
Mój partner brał udział w tym szkoleniu, przeszedł kilka etapów, właściwie przeszedł cały program.
Wydawało sie, że ma duże szanse na uzyskanie dotacji. Sama jego dotychczasowa aktywnosć w tym kierunku, referencje, wystawy fotograficzne, współpraca z instytucjami, urzedami i osobami, ktore miały firmy wskazywała na to, ze są to argumenty świadczące o sporych szansach. Tak nam się przynajmniej wydawało. Niestety nie otrzymał dotacji. Ale został wciągnięty w statystyki działania i jest kolejną osoba z certyfikatem która po szkoleniu otworzy własną działalność, a przecież o to chodzi organizatorom, prawda? Życzę powodzenia...
rekrutacja do projektu patron finansowanego ze ZPORR z działania 2.5 we Wrocławiu trwa do 31 maja. Zapraszam serdecznie. szczegóły na stronie http://www.jci.wroclaw.pl
nie do końca; instytucje, które "rozdają" kasę tez musiały kiedyś napisać projekt; z którego muszą sie rozliczyć; a ilość pieniędzy jest ograniczona i rozdawane są według konkretnych kryteriów; tak naprawdę dla nich celem jest rozdanie całej puli pieniędzy
Przeczytaj również posty podobne do tematu "Jakie mam szanse na dofinansowanie w ramach 2.5": - Jakie mam szanse na dofinansowanie - Zlozylem wniosek o dofinansowanie w ramach dzialania 2.5 - czy mam szanse otrzymac dofinansowanie z UP? - Innowacja w Polsce, mam szansę na dofinansowanię? - jakie szanse?
• Strona 1 z 1
|
|