Witam,
Jakie nośniki reklamy mają prawo bytu w dzisiejszych czasach? Szyldy,billboardy,reklama na samochodzie itp.... A może jakieś niespotykane formy nośników reklamy.?
Zapraszam do dyskusji
|
Jakie nośniki reklamy mają prawo bytu w dzisiejszych czasach |
Jakie nośniki reklamy mają prawo bytu w dzisiejszych czasach
• Strona 1 z 1
Biznes Forum
‹ Twoja firma
‹ Marketing i Reklama
Autor
Wiadomość
Witam,
Jakie nośniki reklamy mają prawo bytu w dzisiejszych czasach? Szyldy,billboardy,reklama na samochodzie itp.... A może jakieś niespotykane formy nośników reklamy.? Zapraszam do dyskusji
Dobra rada- wyeliminuj błędy z avatara.
Dobra rada- pisz na temat ;]
Prawo bytu mają wszystkie nośniki, jeśli nie prowadzą do dysonansu poznawczego potencjalnego klienta. Oprócz tego, według mnie, wektor w stronę ambientu.
Lepiej moim zdaniem zostać przy standardowych ulotkach. Tylko lepiej nie wynajmować pazia, który je będzie rozdawał przy ulicy. najlepiej pomyśleć o jakimś lepszym sposobie.
Prawo bytu to wszystko ma - ale stosowane z rozwagą. Chociaż osobiście uważam że przyszłością jest reklama w Internecie - bannery, media społecznościowe, jakieś akcje, konkursy. Dobrym rozwiązaniem są też wizytówki w katalogach internetowych, panoramy firm np. Często nawet spisują się lepiej niż własna strona www. Także opcji jest wiele.
Tylko nie Panorama Firm.... to marnotrawstwo, przynajmniej moim zdaniem. Kupa kasy za wpis do zwykłego katalogu. Lepiej tą samą kasę przeznaczyć na linki kontekstowe: AdWords, Onet Kontekst itp. Efekt będzie przynajmniej wymierny.
Najlepiej zamówić kalendarze i porozsyłać do firm.
Moim zdaniem to marna rada... A przynajmniej taka, że są lepsze. Reklama ma być skuteczna - forma tej reklamy jest drugorzędna, najważniejsza jest skuteczność.
Nasz firma zajmuje się dla przykładu projektowaniem i produkcją m.in. breloczków firmowych na zamówienie. Idźmy za przykładem - ktoś przypina brelok do kluczy, wędruje z nim po kraju, inni ten brelok po prostu zauważają - i już widzą reklamę naszej firmy :)
Wydawało mi się, że klucze nosi się w kieszeni... może coś mi umknęło :)
Dokładnie, kto nosi brelok z kluczami na wierzchu? Chcesz, żeby Ci ktoś ukradł? Jednak mój pomysł z kalendarzami lepszy :)
Nie zgodze sie że to marnotrawstwo. Po pierwsze - jak na efekt to wcale nie jest taka kupa kasy, ale już napewno nie można powiedzieć że to po prostu wpis do zwykłego katalogu. Przecież można sobie zrobić naprawdę profesjonalną wizytówkę tam, a prawda jest taka że ludzie, klienci korzystają z takich narzędzi - i siłą rzeczy jak będą tam szukać to trafią na Twoją firme. Ja nawet po swoich znajomych i sobie widze ze sie tego używa.
Dokładnie! Ale zgadzamy się, że strona internetowa musi być? Profesjonalna, a nie migające banerki... i ogólny chaos.
Tak, strona internetowa w dzisiejszym świecie, jest bardzo ważna. Firma, która chce istnieć nawet na lokalnym rynku powinna posiadać swoją wizytówkę w internecie. Najlepiej w postaci strony internetowej.
Przeczytaj również posty podobne do tematu "Jakie nośniki reklamy mają prawo bytu w dzisiejszych czasach": - dzisiejszych czasach zainwestowac - I w mieście sklep komputerowy w dzisiejszych czasach - co by w dzisiejszych czasach produkowac i miec dobry zbyt - Jaki biznes moze sie opłacić w dzisiejszych czasach? - Usługi mediacyjne czy mają rację bytu
• Strona 1 z 1
|
|