Dzień dobry.
Zostałem poinformowany przez kluczowego klienta o konieczności wprowadzenia ISO 9000.
Jakie są koszty, ile to trwa i co mnie wogóle czeka?
|
Jakie są koszty wprowadzenia ISO 9000? |
Jakie są koszty wprowadzenia ISO 9000?
• Strona 1 z 1
Biznes Forum
‹ Twoja firma
‹ Firma
Autor
Wiadomość
Dzień dobry.
Zostałem poinformowany przez kluczowego klienta o konieczności wprowadzenia ISO 9000. Jakie są koszty, ile to trwa i co mnie wogóle czeka?
Witaj :)
Przede wszystkim to certyfikujesz się na normę ISO 9001, nie 9000. Generalnie masz przed Tobą stoją dwie opcje: 1) przeklniesz to "całe iso", nic nie zyskasz poza toną papierów i dodatkowymi kosztami, obowiązkami, zajętym czasem - masz to wszystko jak w banku podchodząc do normy jak do wroga, korzystając jednocześnie z najtańszego, olewackiego konsultanta 2) wypłyniesz dzięki ISO 9001:2008 na szerokie wody, zoptymalizujesz, usprawnisz działanie firmy, podniesiesz jakość i ZYSKOWNOŚĆ w każdym miesiącu, a przy czym praktycznie nie dojdą Ci dodatkowe dokumenty. Cała sztuka polega w odpowiednim podejściu i dobrze właściwej firmy konsultingowej. Przynajmniej 1/3 z 1 000 000 firm posiadających ISO 9001 na świecie mylić się nie może. My podczas wdrożeń stawiamy na PROSTE I SKUTECZNE ROZWIĄZANIA NASTAWIONE NA ROZWÓJ FIRMY I BRAK BIUROKRACJI --- > DA SIĘ TAK ;) Jeśli jest ktoś zainteresowany referencjami potwierdzającymi ten fakt piszcie a podeślę. Jeśli masz pytania to pisz do mnie na priva. Pod tym linkiem: easyiso.p l/Przewodnik-1 .html ( tylko spacje usuń) znajdziesz przewodnik video jak wygląda w praktyce, ile kosztuje, jakich błędów nie popełnić - pozdrawiam Marek Mrowiec
W naszej firmie ISO 9001:2008 wdrażała firma Best Quality z Leszna. Cały proces wdrażania, łącznie z certyfikacją trwał około pół roku. Nie wiem jak wygląda to w mniejszych firmach- u nas pracuje ponad sto osób- ale nam wprowadzenie systemu bardzo ułatwiło życie. Mamy wreszcie pełne uporządkowanie "papierów" w firmie a inwenteryzacja w grudniu wypadła najlepiej od lat. Nie wiem jak działają inne tego typu firmy, ale tę mogę śmiało polecić, a zwłaszcza Panią Doktor, która była bezpośrednio odpowiedzialna za wdrożenie u nas ISO. Co do ceny to nie będę się wypowiadał, bo to ustalało już szefostwo, więc nie chcę skłamać. Dla zainteresowaanych podaję telefon do ich konsultanta: 504-777-132 Mam nadzieję zatem, że trochę pomogłem, pozdrawiam.
Przeczytaj również posty podobne do tematu "Jakie są koszty wprowadzenia ISO 9000?": - Jakie są koszty wprowadzenia ISO 9000? - PUB- jakie koszty - jakie koszty - Mini bar- jakie koszty! - Sanepid - jakie koszty
• Strona 1 z 1
|
|