Jakie są stawki za metr kwadratowy tzw. "wysp" w galeriach handlowych?
Nie mam na myśli Warszawy.
|
Jakie są stawki czynszu za "wyspy" w galeriach han |
|
Strona główna forum
‹ Biznes
‹ Ogólnie o biznesie
Autor
Wiadomość
Jakie są stawki za metr kwadratowy tzw. "wysp" w galeriach handlowych?
Nie mam na myśli Warszawy.
Najlepiej jak byś zadzwonił do takiej gh i tam się dowiedział.
W każdej galerii są inne ceny za wynajem, galeria w centrum miasta ma inną cenę a na obrzeżach też inną.
To jeszcze raz ja,
zadzwoniłem do znajomego, który prowadzi taką wysepkę w Galerii Mokotów w Warszawie i on płaci 3500 zł netto (wielkość stoiska to 5m2) Ale miał możliwość wynajmu również za 2500, 4000 i 10 000 zł (netto). Jeśli chodzi o umowę jaka podpisujesz z galerią to jest bardzo rygorystyczna. Nie każda galeria zgodzi się na to abyś sprzedawał to co ty chcesz. Towar musi być dostosowany do klientów odwiedzających galerię, tzn. w galerii gdzie klientami są głównie zamożni ludzie nie będziesz mógł sprzedawać jakiegoś szmelcu. Czasami przy podpisaniu umowy trzeba wpłacać równowartość jednego lub dwukrotnego czynszu na wypadek gdybyś przestał płacić. Są również kary za wcześniejsze rozwiązanie umowy itd. itp. Uważam, że podpisując taką umowę musisz być gotowy na każdą sytuację i mieć zaplecze finansowe.
Dwa lata temu w centrum handlowym w Krakowie kosztowało to 3000zł za m2
Dobry punkt w Szczecinie do 5500 za 7mkw, w bardzo dobrym spokojnie przekroczysz 10k.
Hmmm, to chyba pomylka te 3 tys za metr? Może za calość tyle? Takie stoisko to minimum 5 metrów kw. więc wychodziloby 15 000 zl.
Oczywiście za 5m2.
|
|