witam!
Jakie tynki klienci preferuja: Gipsowe, tradycyjne (wapienno-cementowe) gotowe, czy tradycyjne robione z piasku+cement+wapno?? Niewiem w jaki agregat tynkarski najlepiej zainwestować?!
Prosze o pomoc!
|
Jakie tynki wewnętrzne klienci preferują? |
Jakie tynki wewnętrzne klienci preferują?
Biznes Forum
‹ Biznes, Dotacje z UP i UE
‹ Ogólnie o biznesie
Autor
Wiadomość
witam!
Jakie tynki klienci preferuja: Gipsowe, tradycyjne (wapienno-cementowe) gotowe, czy tradycyjne robione z piasku+cement+wapno?? Niewiem w jaki agregat tynkarski najlepiej zainwestować?! Prosze o pomoc!
jesli myslisz o zakupie agregatu to polecam tylki gipsowe. wychodza gladkie sciany, a klienci lubia gladkie sciany :) wiem to z doswiadczenia, troszke robilem przy wykonczeniowce. apropo jeszcze tynkow gipsowych, podobno jest na nie duze zapotrzebowanie
Z tego co wiem to i nawet koszty są mniejsze bo po cementowo-wapiennych czeba jeszcze szpachlować. Ale tez słyszałem ze troche trudniej się je wykonuje. Czy wiesz ilu ludzi min. dało by sobie rade przy agregacie na tynkach gipsowych?
z tego co slyszalem to 3 osoby musza byc. 1-agregat, 2-natrysk tynku, 3-sciaga (rozprowadza)
A ile metrów dziennie mozna zrobić przy takim stanie?
na to pytanie juz Ci nie odpowiem. ja akurat zajmowalem sie tradycyjna wykonczeniowka. tzn karton gipsy erc :) ale wszystko zalezy od ekipy
zgadzam się z karolk najlepiej kupić agregat do tynków gipsowych, bo takie najczęściej klienci chcą mieć... a co do osób to mi sie wydaje, że lepiej 4 osoby bo 2 obsługują agregat a 2 rozprowadzają bo jedna osoba przy rozprowadzaniu nie będzie wyrabiać i Ci dwoje przy agregacje będą musiał na nią czekać a to wiąże sie z wydłużeniem czasu pracy....
Witam. Brygada 3-4 osobowa moze wykonac w ciagu dnia ok.100 - 120 m².Przyjmujac, ze sa to osoby zgrane i kazdy zna swoj "fach" jak rowniez jakie sa sciany. Pozdrawiam
Witam jestem nowy na forum. Podłączam swoje pytanie pod ten temat ponieważ mam zamiar otworzyć DG zajmująca się tynkami maszynowymi. Lecz moja wiedza w tej dziedzinie budownictwa jest praktyczni znikoma. I dlatego zastanawiam się nad pytaniem jaką maszynę zakupić do kładzenia tynków maszynowo gipsowych. Czy ktoś jest wstanie polecić mi jakaś dobrą maszynę
Agregatem tynk cementowo wapienny 4 osobowa brygada zrobi dziennie 100 m2 z przetarciem tynku na mokro i zostawieniem go gładkiego, ( o ile był piasek leśny). Tynki gipsowe robi sie szybko i sa bardziej gładkie, ale z kolei mniej zdrowsze. Klienci zazwyczaj wolą miec gotowe tynki gładkie, szybkie i tanie, wiec maszynowy gipsowy jest teraz bardziej na topie, a i maszyna do gipsowego kosztuje kilkakrotnie mniej.
Sprawdź również podobne tematy:
- Czy banki preferują konkretne formy działalności gosp.
- Szkolenia wewnętrzne - Dowody wewnętrzne - Drzwi wejściowe wewnętrzne - DRZWI wewnętrzne, fornirowane w 21 dni - Puertas.pl - Czytniki kart pamięci ECS (wewnętrzne) - Czytniki kart wewnetrzne HURT - Skrzydła drzwiowe wewnetrzne z ramą - Drzwi wewnętrzne drewniane z ramą od niemieckich producentów Dobrze oceniasz ten temat? Poleć go znajomym!
|
|