witam!
Jakie tynki klienci preferuja: Gipsowe, tradycyjne (wapienno-cementowe) gotowe, czy tradycyjne robione z piasku+cement+wapno?? Niewiem w jaki agregat tynkarski najlepiej zainwestować?!
Prosze o pomoc!
|
Jakie tynki wewnętrzne klienci preferują? |
|
Strona główna forum
‹ Biznes
‹ Ogólnie o biznesie
Autor
Wiadomość
witam!
Jakie tynki klienci preferuja: Gipsowe, tradycyjne (wapienno-cementowe) gotowe, czy tradycyjne robione z piasku+cement+wapno?? Niewiem w jaki agregat tynkarski najlepiej zainwestować?! Prosze o pomoc!
jesli myslisz o zakupie agregatu to polecam tylki gipsowe. wychodza gladkie sciany, a klienci lubia gladkie sciany :) wiem to z doswiadczenia, troszke robilem przy wykonczeniowce. apropo jeszcze tynkow gipsowych, podobno jest na nie duze zapotrzebowanie
Z tego co wiem to i nawet koszty są mniejsze bo po cementowo-wapiennych czeba jeszcze szpachlować. Ale tez słyszałem ze troche trudniej się je wykonuje. Czy wiesz ilu ludzi min. dało by sobie rade przy agregacie na tynkach gipsowych?
z tego co slyszalem to 3 osoby musza byc. 1-agregat, 2-natrysk tynku, 3-sciaga (rozprowadza)
A ile metrów dziennie mozna zrobić przy takim stanie?
na to pytanie juz Ci nie odpowiem. ja akurat zajmowalem sie tradycyjna wykonczeniowka. tzn karton gipsy erc :) ale wszystko zalezy od ekipy
zgadzam się z karolk najlepiej kupić agregat do tynków gipsowych, bo takie najczęściej klienci chcą mieć... a co do osób to mi sie wydaje, że lepiej 4 osoby bo 2 obsługują agregat a 2 rozprowadzają bo jedna osoba przy rozprowadzaniu nie będzie wyrabiać i Ci dwoje przy agregacje będą musiał na nią czekać a to wiąże sie z wydłużeniem czasu pracy....
Witam. Brygada 3-4 osobowa moze wykonac w ciagu dnia ok.100 - 120 m².Przyjmujac, ze sa to osoby zgrane i kazdy zna swoj "fach" jak rowniez jakie sa sciany. Pozdrawiam
|
|