|
Jakie wymogi musi spełnić lokal na sklep mięso-wędliny? |
Jakie wymogi musi spełnić lokal na sklep mięso-wędliny?
• Strona 1 z 1
Biznes Forum
‹ Biznes, Dotacje z UP i UE
‹ Ogólnie o biznesie
Autor
Wiadomość
Witam, poszukuję informacji na temat wymogów sanepidu jakie musi spełnić lokal na sklep mięsny?? Szczególnie interesuje mnie kwestia dwóch osobnych wejść, czy da się to jakoś obejść? Co jeszcze jest ważne podczas przystosowania lokalu?
Domyślam się, że chodzi ci o Sanepid. Nie wiem jakie konkretne wymogi są co do tego typu lokalu, ale ponieważ działam w gastronomi to mogę ci poradzić jedno: zanim zainwestujesz jakiekolwiek pieniądze w lokal, zanim podpiszesz umowę o wynajem itp pojedź do najbliższego Sanepidu, powiedz co chcesz zrobić i gdzie, umów się tam z kiimś od nich, niech oblukają i będziesz wszystko wiedział. Jak się nada to zrób dokładnie tak jak mówiły -> nie ważne że nie będziesz używał 5 zlewów i 2 umywalek, zamontuj wszystko tak jak chcą, to przyjadą odbiorą i obędzie się bez żadnych nerwów, stresu i kosztownego przebudowywania.
Ja otwierałem 3 lokale, za pierwszym razem zrobiłem po swojemu i miałem z tego powodu mnóstwo problemu z odbiorem lokalu. Przed każdym kolejnym zapraszałem Panie z Sanepidu do siebie obejrzały powiedziały gdzie co i dlaczego, zrobiłem jak chciały, przyjechały odebrały i wszystko było ok.
Przeczytaj również posty podobne do tematu "Jakie wymogi musi spełnić lokal na sklep mięso-wędliny?": - Jakie wymagania musi spełnić lokal przeznaczony na sklep kom - jakie lokal musi spelniac wymogi zeby otworzyc w nim sklep. - Wynajem lokalu - jakie warunki musi spełnić? - SKLEP MIĘSO-WĘDLINY ODSTĄPIĘ W WIELICZCE - jakie wymogi musi spelnic boczniak aby moc go eksportowac?
• Strona 1 z 1
|
|