Witam
Może się ktoś wypowie, jakiego darmowego programiku do prowadzenia DG używacie?
Chodzi o faktury, księgowość, druczki etc
|
Jakiego oprogramowania używacie |
|
Strona główna forum
‹ Twoja firma
‹ Firma
Autor
Wiadomość
Witam
Może się ktoś wypowie, jakiego darmowego programiku do prowadzenia DG używacie? Chodzi o faktury, księgowość, druczki etc
Nie używam darmowego ale polecam LeftHand.
Jako użytkownik linuxa wielkiego wyboru nie mam - jest chyba tylko Lefthand.
Jednak Lefthand ma niestety sporo drobnych acz uciążliwych wad (nie wiem, czy wersje windowsowe także je posiadają) - np. żeby wydrukowana faktura wyglądała w miarę dobrze, trzeba się trochę napracować nad przerobieniem zainstalowanych szablonów. Nie udało mi się też dojść do tego, żeby wydruk z kpir był w ogóle czytelny - lefthand dzielił strony w taki sposób, że na jednej stronie drukował bardzo chaotycznie wszystkie kolumny kilku rzędów. Poza tym miałem też trochę innych uciążliwych problemów, związanych już z konkretnymi modułami księgowania (szczegółów niestety już nie pamiętam). Instalacja też nie była bezbolesna. Po instalacji pojawiły się kłopoty z drukowaniem itd. Wersja pod linuxa z pewnością nie jest dobrze dopracowana, ale to bardzo miłe, że w ogóle jest. Do plusów zaliczyłbym forum Lefthand, na którym pomocy udzielają programiści firmy. Dzięki nim problemy czasem udaje się rozwiązać szybko, ale ja miałem trochę dość - ostatecznie korzystam z obudowanych różnymi makrami arkuszów kalkulacyjnych w Open Office. pozdrawiam AM.
używasz tego producenta pod windą?
Nie mam w firmie Windowsów, w domu zresztą też nie mam, ale kilku moich znajomych używa pod Windows i sobie chwalą.
masz lina ?? ;>
Linux Ubuntu. Zacząłem od S.u.S.E. 6.3 bodajże, potem Redhat 6.2, Slackware 8.0 - 9.1, Debian Potato, Sarge, Etch na serwerze, na desktopie Slackware, Mandriva, Ubuntu.
Przepraszam że odświeżam temat ale mam pytanie :
Co powiecie o księgowości w iFirma czy polecacie taką księgowość ? bo z tego co widze to jest wszystko co powinno być, tylko minusem jest to że gdy przestanie działać internet to nic już się nieda zrobić :/
Sam sobie odpowiedziałeś na pytanie.
Ponowie pytanie przedmówcy: czy jest jakieś darmowe oprogramowanie do prowadzenie KPiR oraz ewidencji środków trwałych??
Chodzi mi tu o jednoosobową działalność gospodarczą. W tym roku nie zamierzam być płatnikiem VAT. Czy możecie polecić coś darmowego lub za niewielki pieniądze a pozwalające na łatwe księgowanie? Możecie tez polecic jakis program do wystawiania rachunkow?
A czy coś wogole chodzi pod Vista z takich programów?
Przypomne co potrzebuje JDG - KPiR bez VAT, środki trwałe, wystawianie rachunków(może być bez magazynu).
Witam, mam pytanko czy ktoś z Państwa korzystał z niezbędnika podatnika do prowadzenia DG?
(Niestety nie mam wymaganych 5 postów, aby zamieścić link do strony z tym oprogramowaniem, więc nie wpiszę po prostu z przodu www) .jzk.pl/niezbednik Zamierzam dopiero założyć jednoosobową działalność gospodarczą i zastanawiam się nad oprogramowaniem do jej prowadzenia. Ściągnęłam co prawda 14 dniową wersję próbną, ale może ktoś już używa tego programu w praktyce i może powiedzieć czy jest on dobry, czy też ma jakieś braki? Może polecacie jakieś inne oprogramowania? Ja miałam już możliwość prowadzenia KPiR w Rachmistrzu, ale nie jestem przekonana do tego programu. Poza tym to sama książka PiR a mnie potrzebne kompleksowe oprogramowanie z kasą, fakturowaniem, magazynem itp. Nadmienię, że moja działalność ma mieć profil usługowo-handlowy (sprzedaż materiałów budowlanych) Z góry dziękuję za pomoc.
|
|