|
Jednoręki bandyta i Chlebowski |
Jednoręki bandyta i Chlebowski
• Strona 1 z 1
Biznes Forum
‹ Biznes, Dotacje z UP i UE
‹ Polityka
Autor
Wiadomość
Tak jak myślałem, kogoś ominął koszyk z łakociami i wszczął alarm. Zamiast zalegalizować hazard (nazwijmy to miękki) i czerpać garściami z tego politykierzy wolą przemycać ustawy pod stołem i brać ochłapy.
Nic tak na prawdę nie wiadomo, co tam się działo. Podejrzewam, że CBA rzuciło cokolwiek do rzepy aby porobić szum wokół PO a po kilku tygodniach okaże się, że jednak Chlebowski jest niewinny, lecz smród pozostanie na długo.
E tam Mateuszu, podejrzenia to mogą mieć uprawnieni urzędnicy:)
Gdyby CBA doszło do wniosku, że ktoś wziął w łapę to by poinformowała prokuraturę a nie "rzepę".
Ale z drugiej strony jakby byli w 101% "czyści" to nie tłumaczyliby się tak nieudolnie.
Czyści to napewno nie są. Polityka ma mało wspólnego z czystością. Tylko CBA tez nie nalezy do nieskazitelnych...
Tam gdzie są duże pieniądze tam tez zawsze będa nieuczciwi ludzie niezależnie od partii i poglądów.
Ech cała ta afera grubymi nicmi szyta, wszystkiego się nie dowiemy, za duże pieniądze w grze żeby się wysypało do mediów wszystko.
No, a teraz mamy komisyję, która się chyba nigdy nie dogada, nim na dobre zacznie...
i dzisiaj sie dowiedzielismy ze nic sie nie dowiemy ;) wiekszosc w komisji i przewodniczacy. Lepiej juz tego zrobic chyba sie nie dalo. Bedziemy mieli kabaret w rozliczeniu za lata 2002-2008. Do terazniejszej afery zapewne czasu im nie starczy...
Chcą się uporać ze sprawą do lutego b.r. :D Myślę, że, oczywiście, im się nie uda i klimat przedwyborczy będzie rewelacyjny.
do watku PO nawet nie zdarza dojsc w 3 miesiace... Jak kto ktos madrze napisal "gdyby Tusk prowadzil samochod po pijanemu, PO zwolalo by komisje aby sprawdzic czy poprzedni premierzy nie jechali na podwojnym gazie"- to odzwierciedla po co jest ta komisja
Hazard- cwaniaki zabraniają, niszczą i myślą że są fajni bo dzieciaki grały a teraz nie będą. Dobra niech będzie ale niech Ci ,,inteligenci,, z rządu pójdą w czasie przerwy za jakąkolwiek podstawówkę lub gimnazjum a tam co? Dzieciaki mają automaty i grają tak? Nie! bo palą fajki i co zamykamy cały ten biznes w Polsce? Nie? A to dlaczego? Przecież młodzi palą a jak się zabroni to będzie git ludzie nie będą się truc ani majątku wydawać... A na każdej imprezie piją ile wlezie nieprzytomne 13latki wynoszą z klubów pijane i co zabronimy produkcji i sprzedaży alkoholu? Nie? A dlaczego? Zaraz ktoś mądry się wypowie ze swoimi widzi mi się ale ten cały system jest do d**y!
a bo widzisz... aby dopuscic alkohol lub papierosy do sprzedazy trzeba od kazdej sztuki sciagnac haracz tzw. "akcyza". Z automatow byla niska sciagalnosc poniewaz nie da rady tego skontrolowac. Rzad wzamian za pseudo sukces (automat straszny nalog) woli zrezygnowac z 500mln zl...
Niestety po tej pseudo komisji widac ze to co sie mowilo od poczatku, czyli ze ta komisja bedzie sie zajmowala wszystkim innym oprocz afery hazardowej, sie sprawdzilo. Za miesiac komisja skonczy prace i jedynymi przesluchanymi swiadkami pozostanie Wasserman i Kempa... Co ciekawe ponad 80% Polakow jest niezadowolona z rzadu, a jednak notowania PO rosna... PKB caly czas dodatnie i przy okazji bezrobocie rośnie... Polska to kraj absurdow i chyba przez paredziesiat ladnych lat nic na to nie poradzimy
Według mnie skończy się na czyjejś dymisji, bezsensownymi przesłuchaniami a na końcu i tak nic z tego im nie wyjdzie bo za duże pieniądze wchodzą w grę i znajdzie się kilka osób które zrobią porządek z tym bałaganem przecież to co odwala komisja to jakiś żart zresztą jak cała ta sprawa każdy wie że sprawa hazardu pozostanie jak przedtem nie ma innej opcji a działania rządu to tylko pokazówka.
Przeczytaj również posty podobne do tematu "Jednoręki bandyta i Chlebowski": - Salon gier z automatami typu ,,Jednoreki bandyta" w Holandii
• Strona 1 z 1
|
|