|
Jest juz sklepik i co dalej? |
Jest juz sklepik i co dalej?
• Strona 1 z 1
Biznes Forum
‹ Biznes, Dotacje z UP i UE
‹ Ogólnie o biznesie
Autor
Wiadomość
Mam dzialke przy trasie krajowej, postawilem na niej juz maly sklepik spozywczy w ktorym kupuja zarowno kierowcy jak i mieszkancy pobliskich wiosek... Sam sklepik znajduje sie miedzy dwoma wsiami. 3km dalej jest inny sklep spozywczy stanowiacy konkurencje jedynie w przypadku kierowcow bo mieszkancom sie tak daleko jezdzic nie chce... Mam 20tys zl odlozone i do tego zawsze mozna jakis kredyt wziac tylko w co zainwestowac? Nie wiem za bardzo a chcialbym rozwinac swoj maly biznesik. Prosze o porade. W razie potrzeby pozyczac pieniadze moge rowniez od rodzicow i rodziny. Myslalem moze nad stacja lpg? Chociaz ostatnio popyt sie na nia zmniejsza no ale w poblizu nie ma zadnej stacyjki a jako dodatkowe zrodelko mogloby byc, drugi pomysl to zainwestowac w rozbudowe sklepiku moze o jakas gastronomie domowa? Chodzi mi o obiadki domowe taki konkretny kawalek schabika pewnie by zachecil kierowcow :D jakies jeszcze pomysly? Co sadzicie o tych poprzednich? Pozdrawiam
Pomysł z tą stacją LPG nie jest taki głupi, skoro nie ma w pobliżu konkurencji. Zawsze przyciągnęło by to kolejnych klientów, a przy płaceniu w kasie za gaz pewnie kupili by jeszcze parę rzeczy. Jednak klientami byliby głównie mieszkańcy okolic, kierowcy, którzy jadą dalej starają się tankować na markowych stacjach (przynajmniej ja tak robię, strach przed zatankowaniem badziewia - chociaż na znanych stacjach też się naciąłem). A nie myślałeś przypadkiem o otworzeniu kolejnego sklepu spożywczego gdzieś w okolicy (niekoniecznie najbliższej). Masz doświadczenie w tym biznesie, a przy zamawianiu większej ilości towaru jesteś w stanie wynegocjować lepsze ceny, a zatem jesteś bardziej konkurencyjny. Pozdrawiam.
Przeczytaj również posty podobne do tematu "Jest juz sklepik i co dalej?": - Jest pomysł i co dalej? - Pomysl jest ale co dalej? - Samochód jest i co dalej. - Pomysł jest ale co dalej? - jest lokal do wynajęcia i co dalej?
• Strona 1 z 1
|
|