Witam!
Jestem tutaj od niedawna własciwie od dzisiaj i natychmiast sie zalogowałem:)Ale do rzeczy aby nie zanudzać. Mam pomysł na biznes wszystko przekalkulowane i przemyślane od początku do końca. Pracuję juz w państwowej firmie:)i byłoby to moje dodatkowe żródło dochodu. Jedynym problemem przed jakim stoję jest forma prowadzenia działalności i sposób rozliczania sie z fiskusem. Zamierzam zlecić wykonanie form do odlewów metalowych (koszt ok 10 tys zł) nastepnie zlecać odlewni wykonanie odlewów(wystawią fakture wat) a następnie składac to do kupy dodac jeszcze coś i sprzedawać. Odbiorcami będą zarówno płatnicy watu (firmy) jak i również osoby fizyczne.Nie ukrywam że będe rozszerzał działalnośc na rynki UE. Zyski ze sprzedarzy trudno okreslić załóżmy jednak 5000 zł miesiecznie. Działalnośc bedzie jednoosobowa i właściwie nie potrzebuję do tego lokalu. Wszstko na początek chcę sfinansowac z własnych(prywatnych )środków więc nie potrzebuję kredytu( właduje w to kase ale co tam kiedyś trzeba zaryzykować:) Chciałbym natomiast wrzucać w koszty możliwie jak najwięcej np. samochód, telefon, komputer itd. Dziękuję za wszystkie informacje.