|
Jestem juz prawie bankrutem |
Jestem juz prawie bankrutem
• Strona 1 z 1
Biznes Forum
‹ Biznes, Dotacje z UP i UE
‹ Szukam pomysłu na Biznes
Autor
Wiadomość
witam wyjechałem kiedys do stanow(2 lata) na zarobek po powrocie kupiłem narzedzia auto dostawcze do 1 tony mam tez osobówke bmw z 2000roku zajmuje sie wykonczeniem wnetrz adaptapcja pomieszczen a nawet budowa domów....i tu pojawia sie problem od 2m-c nie mam ani jednego zlecenia zainwestowałem w reklame 2tyś ulotek do skrzynek poszło 200cie plakatów A4 + ogłoszenia w gazecie i nic!!!nie mam juz kasy jade na karcie kredytowej a mam jeszcze do tego kredyt mieszaniowy POMOCY NIECH KTOS MI PODPOWIE CO ROBIC ????!!!
zmien branze w tej chwili jest masa firm ktore zajmuja sie wykonczeniem wnetrz, zastanow sie na czym sie jeszcze znasz i pomysl jak mozesz na tym zarobic
teraz zeby sie utrzymac musisz miec konkurencyjne ceny... jak nie to wlasnie toniesz
Zaglądnij może do serwisu oferia.pl czy jakoś tak są tam zlecenia, może uda Ci się coś wygrać.
Na początku usiądź i na spokojnie przemyśl dlaczego straciłeś klientów. Dlaczego ludzie wybierają konkurencję? Przecież gdzieś musi tkwić problem. Nie opisałeś dokładnie jak to wszystko u Ciebie funkcjonuje...
może na MyNeed.pl uda sie cos koledze znaleść
z trudnej sytuacji jest wyjście tylko trzeba go szukać powodzenia
Ale pamiętaj że nie warto się poddawać.
Nie jeden miał trudną sytuację i z biegiem czasu udało mu się z niej wyjść. Według mnie reklama typu ulotki w branży budowlanej jest średnio odbierana, tutaj raczej przez polecenie wiem bo ojciec zajmuje się budowlanką, nie reklamuje swoich usług, dobrze robi to co mu się zleca, a wynikiem są nowi Klienci przez właśnie polecenie.
... i jeszcze za internet trzeba zapłacić.... opłakane Państwo. Ale do rzeczy, rozwiązań jest kilka Stygi !!! Rozumie że jak wróciłeś ze stanów to był duży bomm na tego typu usługi. Rzeczywiście jak piszą przedmówcy, teraz każdy ma mało kasy i woli coś sam pokombinować niż zatrudniąc fachowca. Mądre słowa ktoś napisał że, jeśli chcesz mieć "jakieś" zlecenia musisz zjechać z ceny. Teraz konkurencyjność na rynku jest dosyć duża szczególnie w tej branży w której jesteś. A więc obniżasz ceny i czekasz ... Kolejna sprawa - popytaj znajomych czy ci nie mają jakiś drobnych robót wykończeniowych, może ich znajomi mają - poczta pantoflowa jeden z lepszych sposobów na reklamę. Jeśli masz tanie i dobre usługi klient zawsze do CIebie wróci i jeszcze dodatkowo CIę poleci. Jeśli znasz się na swojej pracy a brakuje ci Kasy <bankrut> to .... popracuj u kogoś, branży nie musisz zmieniać, teraz brakuje murarzy, dekarzy itp. W końcu żadna praca nie hańbi a zawsze kilka groszy wpadnie do kieszeni już nie wspomnę o kredycie. Kolejne wyjście z sytuacji - w tej opcji napewno utrzymiesz sie na kilka miesięcy lub spłacisz większą część kredytu - sprzedaj BMW z 2000 roku. Ten rocznik dobrze chodzi, przypuszczam że masz 3 lub 5 więc troche kasiurki dostaniesz. Jak widzisz wyjść jest kilka. Ostatnia opcja najmniej wygodna - typu "co ludzie powiedzą" To znajomi, nie wszytskim się teraz przelewa ale ci co robią i kombinują to mają. Pożyczka od znajomych, jak odrobisz to oddasz. Trzmaj się życze powodzenia. Aaaaa Przemo napisał mądre słowa Że każdy miał jakieś tam problemy finansowe, ale z nich wychodził. Tobie też się uda.
W kwestii formalne:j bankrutem będziesz jak długi przewyższą cały Twój majątek.
Nie znam tej branży, ale spróbuj dać ogłoszenie z dobrymi cenami (naprawdę dobrymi niższymi od innych o 10 - 20 %) na alegratka.pl
Nie załamuj się -Jeżeli jest dołek ,to wcześniej czy póżniej musi być górka.
Pomyśl o deweloperach z pewnością mająjeszcze cośdo wykończenia . Skalkuluj na spokojnie swojąsytuację i poszukuj złotego środka. pozdrawiam Powodzenia
na branży się nie znam - ale 2tyś ulotek to niewiele
Jeśli nie możesz na dzień dzisiejszy znaleźć zlecenia poszukaj firmy jako podwykonawca albo nawet (jeśli inaczej się nie da) na czarno zatrudnij się u kogoś, oczywiście lepiej leganie bo wtedy Twój zus się zmniejszy do minimum i firma przetrwa gorsze czasy. Szukaj wspólnot mieszkaniowych oni teraz robią remonty klatek itp. Przedmówca ma racje, jeśli jest naprawde źle sprzedaj BMW takie auto nie jest Ci potrzebne do pracy, ku coś taniego np fiata niewiem siene - palio jak się odkujesz sprzedaż i kupisz sobie BMW to naprawde bardziej opłacalne niż karta kredytowa - wiem co mówie jestem z branży bankowej.
Zatrudnij się u kogoś na czas kryzysu w budowlance (propozycja jeśli naprawde nie będziesz w stanie spłacac kredytu) albo spróbuj załatwić sobie usługi podwykonawcze w większej firmie. No i spróbuj atakować inne miasta i województwa tam tez jest rynek.
Przeczytaj również posty podobne do tematu "Jestem juz prawie bankrutem": - Od prawie pol roku jestem bezrobotny - Czy w prawie cywilnym i prawie pracy - prawie jak TAXI - Prawie jak youtube - Prawie bez wkładu
• Strona 1 z 1
|
|