|
JESTEM STUDENTEM I CHCIALBYM ZALOżYć WłASNA FIRME |
|
Strona główna forum
‹ Biznes
‹ Ogólnie o biznesie
Autor
Wiadomość
jestem studentem i chcialym założyć wlasną firme czy moge liczyć na jakiesułatwienia lub znizki w US i ZUSie??jakich formalności musze dopilnowac i jakas forme dzialalnosci najlepiej wybrać firma mialaby być jednoosobowa i zajmujaca sie sprzedażą wysylkową
ZUS - 280 zl przez dwa lata
KPiR lub ryczalt Jesteś studentem, szukanie nie boli.
Możesz skorzystać z Akademickich Inkubatorów Przedsiębiorczości, poszukaj sobie na forum (wpisz AIP). Płacisz tylko 200zł/mies ponadto masz u nich siedzibe, obsługę księgową i prawną. Inkubatory bardzo pomagają w rozwijaniu kontaktów.
O całym przedsięwzięciu możesz przeczytać na: http://www.inkubatory.pl Mam założoną firme w AIP, od niedawna, ale współpraca bardzo dobrze sie układa. Polecam i pozdrawiam
Na forum znajdziesz odpowiedzi na większość swoich pytań. Warto abyś przeczytał posty przyklejone w poszczególnych działach oraz sprawdził, czy pytanie lub temat już nie był poruszany na łamach forum! Do tego używamy opcji SZUKAJ. Dziękuję!
skad jesteś? co do inkubatorów zgadzam się jesli są złożone z głową tzn. pracują w nich odpowiedzialni ludzie to są bardzo pomocne
|
|