|
JKM przeprasza za ekshibicjonistki |
JKM przeprasza za ekshibicjonistki
Biznes Forum
‹ Biznes, Dotacje z UP i UE
‹ Polityka
Autor
Wiadomość
Skąd to masz?:D Piękne:D I to jest właśnie wystarczający powód dla którego ten gość zawsze będzie miał mój głos. Ma: 1. Odwagę 2. Rozum 3. Klasę pozdrawiam:) Powiem krótko! Gość dla mnie próbuje zabłysnąć w polityce ponownie i czasami mu się to udaje. Jednakże ten człowiek nie ma pojęcia o życiu zwykłych obywateli.( twierdzi że wszyscy ludzie na zasiłkach to złodzieje, bo w kraju nie ma bezrobocia. Wszyscy oni żyją z wyzysku państwa. :) Ten człowiek jest po prostu żenujący-zasiłek w wysokości 400-550 zł Jeżeli jest tak super dlaczego on nie jest na kuroniówce. Ja kiedyś próbowałem znaleźć prace i godnie żyć ale w tym kraju nie ma szans. Ludzie na szczycie za dużo kradną i nic nie robią dla społeczności. To jest typowe dla polaków- dojdą do władzy i kradną.Nie polecam głosować na tego kolesia ale czasami warto na niego zwrócić uwagę, bo umie rozbawić.
w kilku kwestiach sie z nim zgadzam, ale jest to pajac, powinien dać se spokój z polityką, gostek sie po prostu źle sprzedaje
Dziadka popierają w większości dzieci nie mające prawa głosu.
Taaa... a niektórzy mają prawo głosu ale po mózgu ani śladu
i ma rację bezrobocie to fikcja, dla przykładu jedna opowieść z biura pracy, moja bezrobotna znajoma dostała wezwanie do UP w sprawie pracy jak i 10 innych osób, przyjechał pracodawca i odjechał z kwitkiem bo nikt nie miał ochoty pracować i to nie dla tego że warunki były złe ale dla tego że każda z tych osób miała inne zajęcia np. pracę na czarno, dziecko w domu, albo zwyczajnie nigdy nie pracowała mimo że ma 30 latek i póki co ma zasiłek, babcia trochę dożuci, chłopak kupi nowy ciuszek a w statystykach figuruje jako bezrobotna i tak to działa. Mikke to mądry człowiek i ma zdrowe pomysły na uzdrowienie gospodarki ale ma mankament: mało ludzi rozumie co on mówi i to jest jego wina bo zbyt komplikuje swoje wypowiedzi np. pisząc o jakiś zdarzeniach z zamierzchłej historii której przeciętny Kowalski nie zna i w ten sposób sam sobie robi krecią robotę
Nie pisz tak na tym forum bo pojadą Cię jak psa;) Tutaj wierzy się w związek socjalistycznych republik eurpejskich, tzw. "politykę zrównoważonego rozwoju", "społeczną gospodarkę rynkową" i tym podobne socjalistyczne duperele;) Niektórzy to głosowali na JKM :) Jak to mawiają - miliony much nie może się mylić. Cię jak psa;)
Tutaj wierzy się w związek socjalistycznych republik eurpejskich, tzw. "politykę zrównoważonego rozwoju", "społeczną gospodarkę rynkową" i tym podobne socjalistyczne duperele;)
naiwniactwo, niektorych ludzi nie zna granic. Korwin Mikke pomimo, ze jest najbardziej wolno rynkowym politykiem w polsce , caly czas jest zamordysta. Prawdziwa rownowage rynkowa moze byc osiagnieta w maksymalnie wolnym rynku czyli w anarchokapitalizmie - gdzie nie istnieje zadna froma monopoli(czyli prywatyzacja sadow, policji, bankowsci[vide: Hayek] etc).
Dzisaij ludzie wierzą w tzw. plynnosc pienaidza, ktora jest zapewniania przez bank centralny - co jest wierutna bzdura, a cala fi.lzofia monetarnej polityki jest zbudowana na calkowcie blednej metodologii, gdyz pieniadz fidecjunarny jest conajwyzej jednym z mozliwych srodkow wykorzystywanych do iwnestycji, natomiast zdolnosc do inwestowania w dobra kapitalowe wyplywa ze stricte psychologicznych czynnikow i wolnego dostepu do dobr rzadkich.
Wytłumacz to pani krysi, panu zdzisiowi i stefanowi... Demokracja jest największą przeszkodą dla kapitalizmu. Marks powiedział, że jeśli chcesz gdzieś wprowadzić socjalizm, to najpierw wprowadź tam demokrację...;/ zgadza sie, ciekawie o tym pisal anarchokapitalistyczny Hoppe w ksiazce ,,demokracja, bog ktory zawiodl". Jednakze ja jestem przeciwnikiem powrotu do monarchi dynastycznej czy do wprowadzania cenzusow. Ochlokracje dzisiejsza mozna przerodzic w miare dobrze funkcjonujaca dmokracje, jesli maksymalnie zdecentralizujemy panstwo. Jesli pelnie wladzy beda mialy gminy, a urzednicy gminni beda wybierani przez ludnosc gminna - to po pierwsze elity beda mialy wiecej do powiedzenia i konkurencja pomiedzy gminami wymusi liberalizacje systemu gospodarczego.
Nie przypadkiem panstwa o najmniejszym zasiegu terytorialnym - zakladajac, ze obywatele maja swobode migracji - sa najabrdziej liberalne. Swoja droga, obecny system demokratyczny, bedzie musial sie predzej czy pozneij zawalic, gdyz preferencja czasowa w takim stsemie jest nienatrualnie wysoka i budzet jest nastawiony na terazniejsze zyski, nie zważając w ogole na skutki w przyszlosci - stad prawie kazda gospodarka demokratyczna boryka sie z poteznym defictem. Dopoki nie ma duzych wahan dmeograficznych, to jakos bedzie sie to trzymac, ale gdy niz demograficzny stanie sie glownym udzialowcem PKB, to bedzie to zwiastun upadku demoliberlanych ustrojow.
Bardzo ciekawa teza z tym zasięgiem terytorialnym;> godna dużej uwagi System musi sie zawalić... problem tylko że razem z tym, co znamy jako Cywilizację Zachodu. Socjalizm jaki panuje jest zabójczy sam dla siebie - i to niestety widać na każdym kroku w polityce, gospodarce czy nawet obyczajach. Ale jeśli jakiemuś poronionemu dziecku tow. Lenina postawisz tezę np.: "system tzw. ubezpieczeń społecznych padnie bo z założenia jest niemoralny (obowiązkowy i dodatkowo zabijający aktywość)", to takie dziecię odpowie tylko że wystarczy zwiększyć składkę... i tak do krwi ostatniej.
Dobrze oceniasz ten temat? Poleć go znajomym!
|
|