Witam!
Chciałbym otworzyć sklep jubilerski... pomyślałem o tym pare dni przed walentynkamy chodząc od sklepu do sklepu zamierzałem kupić swojej ukochanej jakieś świecidewko... ;) stwierdziłem że nie ma w moim niewielkim miasteczku (60 tys mieszkańców) pożadnego sklepu z biżuteria... Są jakieś takie niewielki sklepiki ale żeby mieć jakieś rozeznanie i wybrać coś wyjątkowego naprawde trzeba się nalatać... a ja chciałbym otworzyć dość spory sklep... promocje, upusty dla nowożeńców, rabaty dla stałych klientów lub idealnym chwytem jest spuszczenie 2/3 zł na karzdej sprzedanej rzecz... a na to ludzie lecą najbardziej sam wiem po sobie... :-) ( kiedyś robiłem zakupy w podobnym sklepie co chce otworzyć w innym mieście.... i tylko ten jeden sklep zapadł mi w pamięci choć byłem w niejednym)
Mam tylko pare pytań:
1. Czy ktoś może się oriętuje jakie są ceny hurtowe biżuteri ze złota i srebra? - to najwarzniejsze...
2. ile mogłyby wynieść jakieś dodatkowe koszta np. ubespieczenie... bo można sporo straciś...
3. Czy trzeba ponosic jeszcze jakieś dodatkowe koszta niż wynajem lokalu...?
pracował bym sam z moją przyszłą żoną więc o pracownikó się nie martwie...
Zdaje sobie sprawe że koszty będą spore ale uważam że jest zapotrzebowanie na coś takiego...
Bardzo prosze o rady i komentarze ponieważ nie jestem jeszcze zabardzo zorientowany a na dodatek to mój pierwszy post... ;)
Pozdrawia!!!