Za czasów Kwaśniewskiego nie zamykano szpitali a za czasów Kaczyńskiego niema się gdzie
leczyć .Co oni wyprawiają w polsce z tą polską
|
Kaczyński narobił najwięcej szkód niż Kwaśniewski |
Kaczyński narobił najwięcej szkód niż Kwaśniewski
• Strona 1 z 2 • 1, 2
Biznes Forum
‹ Biznes, Dotacje z UP i UE
‹ Polityka
Autor
Wiadomość
Za czasów Kwaśniewskiego nie zamykano szpitali a za czasów Kaczyńskiego niema się gdzie
leczyć .Co oni wyprawiają w polsce z tą polską
Ignorancja i stawianie na swoim w sprawie szpitali to zła rzecz, ale czy lekarze też są bez winy?
Taki kraj. takich wybrali ludzie. Nie ma kogo winić. Uroki DEMOKRACJI
Ale badzmy radosni, patrzajac w swietlana przyszlosc towarzysze, a "wiadomo kto" i tak to kupi. I bedziemy plyneli mlekiem i miodem.
Za czasów Kwaśniewskiego próbowano również zamykać szpitale. Ale się nie udawało.
A to jakaś tragedia że zamyka sie szpital? W ten sposób tzw. służba zdrowia sama się prywatyzuję. Czekam tylko na likwidację parapodatku zwanego składką zdrowotną.
pozdrawiam
Domyślam się, że jesteś zdrowy i przekonany, że zawsze będzie Cię stać na każde leczenie. Życzę Ci wobec tego zdrowia, ale pamietaj o ludziach, którzy mają dochody znacznie mniejsze niż my. Możemy dyskutować o uzdrowieniu systemu, ale nie powinniśmy wprowadzać rewolucji. Postaraj się raczej być nieco bardziej krytyczny wobec poglądów Korwina.
Hmmm... zdrowy to i może jestem ale utrzymanie dobrego zdrowia bardzo wiele mnie kosztuje. Za zdrowie tych "ludzi których nie stać" też musi ktos zapłącić i wkurza mnie to że to ja miałbym odpowiadać za cudze zaniebania trybu życia, geny czy po prostu pecha. Niesprawiedliwością jest ZMUSZANIE kogokolwiek do uczestnictwa w jakimś poronionym systemie szumnie zwanym "opieką zdrowotną". Nie, to nie Korwin wpoił mi moje poglądy, powiedzmy że za dzieciaka sporo podróżowałem i wiem jak żyja wolni ludzie, zawsze starałem się też mieć do czynienia z ludźmi nieco bardziej oświeconymi niż przeciętny Kowalski. U Orwella przeczytasz że najbardziej podoba Ci się zapoznawanie się z tym o czym juz od dawna wiedziałeś... stąd też tak bardzo lubię Pana Korwin-Mikkego i jemu podobnych. pozdrawiam wszystkich wolnych ludzi:) Karol Szczepański ProLans Investments
Mnie też "wkurzają" różne rzeczy w "społecznej opiece zdrowotnej", a najbardziej to, że biurokracja nie sznuje moich podatków i parę innych spraw, ale tak jak wcześniej wypowiedziałem się system trzeba naprawić. Wiesz co to jest egoizm? Bo chyba Twój przypadek trzeba tak nazwać! Czy wg Ciebie wolnym można być tylko wtedy, gdy ma się poglądy takie jak Ty oraz Korwin? Ciekawe podejście filozoficzne do kwestii wolności!!! Pozdrawiam Mariusz Czerwiński
Spokojnie, nie tak nerwowo:) Po pierwsze, nie jestem egoistą. Po drugie wolność to własnie prawo do bycia altruistą lub egoistą w zależności od przekonań. Człowiek wolny sam też wybiera sobie poglądy:P Trochę nie rozumiem ciągłego mieszania w to Pana Korwin-Mikkego, ale ok - zaczerpnę z niego: Człowieka wolnego nie można ZMUSIĆ do określonego zachowania. Jeśli jakiś bolszewik wymyśli sobie że tzw. "prawo do opieki zdrowotnej" należy się każdemu, oznacza to że kogoś trzeba ZMUSIĆ do dostarczania jej. Na logikę...:) pozdrawiam Karol Szczepański
Skoro mowa o "spokojnej" dyskusji to ująłem "wkurza" w cudzysłów, a poza tym nie ja pierwszy użyłem tego słowa (proszę przeczytać swój wcześniejszy post). Używanie słowa "bolszewik" przy płytkich merytorycznie argumentach należy do standardów sofizmu. Zarzucić adwersarzowi skrajność! Nie potrzeba argumentów! Wystarczy użyć jednego z kilku standardowych rzeczowników. Znam Korwina Mikke i znam jego standardowe sofizmy, dlatego podpowiem Panu, że słowa: "bolszewik", "socjalizm" i "komunizm" należą do "korwinowskiej" szkoły wyrażania poglądów wobec poglądów adwersarzy. Bardzo ta ideologia reprezentowana przez Korwina uboga w słownictwo i treści. Wprost prymitywna! Społeczna służba zdrowia jest normą nie tylko w Polsce. Człowiek "wolny" ma prawo do wyjazdu do Afryki, Ameryki Południowej, USA lub do jakiegokolwiek innego kraju, gdzie nie ma obowiązku płacenia składek zdrowotnych. Nikt tej wolności Panu nie odbiera, a poza tym nie jest Pan "wolny" skoro nie może Pan wybrać wolności w jednym z krajów, gdzie nie ma obowiązków płacenia składek!
A kto powiedział że Ja muszę płacić?...:) Nie masz do czynienia z Kowalskim... żal mi jednak Kowalskiego dla którego pewne metody są niedostępne. Ja jestem gościem dość nietypowym i jestem z tego bardzo dumny - dzięki temu między innymi nie muszę grać w gry do których Kowalski jest ZMUSZONY. Widzę że masz ciagotkę do Korwin-Mikkego, w sumie słusznie bo gość jest naprawdę inteligentny i MYŚLI. Polecam jednak taże dorobek śp. Friedmana, von Hayeka, von Misesa... sporo mądrych ludzi mógłbym Ci tu wymienić, ale to nie o to tu chodzi. Może masz rację... jeśli ktoś twierdzi że lepiej wyda moje pieniądze niż ja sam to słowo "socjalista" jest nieodpowiednie... myślę że "złodziej", "pasożyt" albo "przygłup" byłyby bardziej adekwatne do określenia takiego jegomościa. Idąc dalej... ciekawym jest używanie słowa "społeczna" zamiast "państwowa"... niby tylko zmiana określenia a już taki parszywy system staje sie mniej wrogi:) Nie interesuje mnie to jak jest w USA, innych krajach UE, RPA, Chinach czy na Madagaskarze. Ja chcę żeby było DOBRZE a nie "tak jak gdzieś tam". Jeśli np. USA ma złe rozwiązanie danego problemu, to ja nie chcę żeby tutaj też tak było. Ponadto przegięciem jest wysyłanie mnie poza kraj gdy rozmawiamy o jego losie... w PRL też wysyłano zdolnych myślących ludzi z biletem w jedną stronę - oni dostali swoją wolność, kraj po ich wyjeździe pozostał tak samo chory, więc to chyba nie rozwiązuje sprawy:) Zanim odpiszesz mi jak bardzo Twoim zdaniem sie mylę, przeczytaj to parę razy, prześpij się z tym, rano znów przeczytaj i zastanów się czy to co napisałem nie jest bolesną i nieprzyjemną... PRAWDĄ pozdrawiam Karol Szczepański
To co napisałeś może być ze zrozumiałych względów bolesne tylko dla Ciebie. Jeteś egoistą, gdyż nie obchodzi Cię los tych, którzy nie są zamożni, a których Ty chcesz pozbawić nawet tych ograniczonych możliwości leczenia jakie tkwią w NFZ.
Ty naprawdę nie rozumiesz co znaczy słowo "ciągotka". Twoja sugestia, iż rzekomo mam "ciągotkę" Korwina Mikkego jest absurdem. Czy można mieć "ciągotkę" do poglądów Korwin Mikkego, będąc w opozycji do jego poglądów? Jeśli tak twierdzisz, to przynajmniej chwilowo straciłeś możliwość logicznego myślenia i wyciągania prawidłowych wniosków! Użyłeś słów: "Zanim odpiszesz mi jak bardzo Twoim zdaniem sie mylę, przeczytaj to parę razy, prześpij się z tym, rano znów przeczytaj i zastanów się ...". Dziwię się, że jako Prezes firmy używasz tak prymitywnych sztuczek NLP i sztuczek sofistycznych. Na pewnym poziomie biznesu tego typu sztuczki podręcznikowe obniżają Twoją wiarygodność, a często dyskwalifikują Cię w ocenie Twoich potencjalnych klientów i partnerów biznesowych. Jeżeli nie domyślasz się dlaczego, to już Twój problem!!!
Żałosne... ani ja ani Klienci nie narzekamy... może właśnie z tego powodu że u nas zanim podejmie się jakieś działanie trzeba sprawę PRZEMYŚLEĆ... na chwilke zawiesić na kołek to co napisała gazeta czy pokazała tv i samemu dojśc do pewnych wniosków. W obecnych czasach jest to niestety obce większości ludzi... przykre. Co do ciągotki mam po prostu na myśli to że każdy racjonalny pogląd (np. niemoralnym jest zmuszanie jednych do utrzymywania drugich) kojarzy ci się z Korwinem-Mikke:) Mam to szczęście że staram się otaczać ludźmi którzy wiedzą jak używac tego co mają pod ciemieniem, więc Pan Korwin-Mikke nie jest dla mnie jakąś wyrocznią, ufam w każdy pogląd który jest logicznie uzasadniony, niezależnie czy pochodzi od Niego, ode Mnie czy nawet od Ciebie - liczy się prawda i tylko ona mnie interesuje. Po raz kolejny powtarzam. To że mam w nosie jakiś patologiczny "system" nie czyni ze mnie egoisty. Mieszkasz w tym kraju a nie w Etiopii... jesteś egoistą? Idąc twoim tokiem rozumowania tak, bo tam przecież żyją biedni ludzie - gdybyś był z nimi nie byłoby im lepiej ale na pewno weselej, nie? Nie znasz mnie i nie życzę sobie abyś oceniał mnie po tym że nie biorę udziału w bankrutującym przedsięwzięciu o nazwie "służba zdrowia", po prostu nie jest to dla mnie dobry interes więc wystrzegam się go jak ognia... gdybym był tobą, walnąłbym ze trzy wykrzykniki ale odpuszczę to sobie:D miłych snów o krainie powszechnej równości i szczęścia:)
Wielu ludzi ma w dzisiejszym świecie kompleksy. Ty do nich nie należysz! Wielu ma o sobue zbyt wysokie mniemanie. Ja jestem gdzieś w środku, ale Ciebie w tym środku nie ma.
Jeśli lubisz rzucać "mięsem", a przy tym odreagowujesz wszelkie stresy, nie żałuj sobie!
Przeczytaj również posty podobne do tematu "Kaczyński narobił najwięcej szkód niż Kwaśniewski": - Debata Kaczyński - Kwaśniewski - Likwidator szkód komunikacyjnych - Najwiecej klientów... - W których krajach UE można najwięcej zarobić - Debata Tusk - Kwaśniewski
• Strona 1 z 2 • 1, 2
|
|