|
Kafejka Internetowa |
|
Strona główna forum
‹ Biznes
‹ Pomysł na biznes
Autor
Wiadomość
Pomysł nie jest jeszcze do końca przemyslany ale co myslicie o kafejce internetowej z małym barkiem w którym mozna by było coś wypic( np. piwo) i przegryść a do tego niewilkim serwisem komputerowym (ludzie odwiedzający kafejke dostawali by np. rabaty na naprawe kompa), w miescie w którym bym otworzył ten interes nie ma zadnej kafejki...jest jednak gorsza strona...kilka juz było ale raczej nie podołały...
Sam sobie odpowiedziałes na pytanie już ... W obecnej chwili mało kto nie ma internetu w domu, oferty firm telekomunikacyjnych sa bardziej rozbudowane i duzo tansze nisz jeszcze 2-3 lata temu. Do tego dochodza jeszcze bardzo popularne sieci osiedlowe. Jednym słowem ODPUŚĆ SOBIE !!!
Kafejka internetowa byla dobra 5-10 lat temu poneiwaz nie kazdego bylo stac na internet w wlasnym domu... Teraz gdy za interent z duza predkoscią placi sie ok. 30 zl miesiecznie nikt nie pojdzie do kafejki by korzystac z kompa za 2 zl za godzine ;) Jesli jednak bardzo chcialbys otworzyc kafejke to nad morzem albo w gorach, poniewaz sa tam turysci ktoryz nie zawsze potrafia rozstac sie z kompem na taki dlugi czas;) CHociaz z tego co sie orientuje sa juz w wiekszych miastach turystycznych miejsca gdzie itnernet jest berzporzewodowy i wystarczy karta sieciowa bez przewodowa by polaczyc sie z netem za free;) pozdro
Koło mnie tez juz pare było i wszystkie padły. Zły pomysł. Przelicz ile zarobisz na tym 2-5 zł za godzine? Na komputery wydasz (np 2 sz) 6 tys + legalne programy + lokal i ZUS- PORAZKA
moim skromnym zdaniem. Pozdrawiam
Sześć lat tamu to był jakiś pomysł. Dziś już nie. Internet w domu staje się tani i dostępny dla każdego. Ktoś wyżej pisał o likalizacji nad morzem. To może chwycić, bo nie wszyscy jeszcze mają laptopy i dosyć drogie fotobanki. Często zachodzi potrzeba zrzucenia zdjęć cyfrowych z aparatu, więc kafejka może się przydać. Ale z drugiej strony pojemne karty pamięci szybciutko tanieją...
Jeśli otworzysz taką kafejkę to weź też pod uwagę np tanie rozmowy przez internet !
Oprucz tego jeśli posiadasz większy lokal możesz też wstawić tam jeszcze bilard czy coś w tym stylu bo na tym też zarobisz !
Zgadzam sie zdecydowanie z moimi poprzednikami. Kafejka internetowa była dobra, ale pare lat wstecz. Teraz jesli ktos ma juz komputer (a ma go juz wiekszosc ludzi) to i raczej ma internet. Sam pisales ze poprzednie juz upadły, wiec mysle ze to troche bezsensu otwierac kolejna. Inaczej jest w duzym miescie, np turystycznym, lub typowo akademickim gdzie przewija sie wiele studentow. Mysle ze tam jeszcze taka kafejka by wypaliła. Wymysl cos innego, bo raczej Ci sie to nie opłaci :/ Może sprobuj to troche bardziej urozmaicic, kamil wspomnial o bilardzie- dobry pomysł, a moze jeszcze cos ?? Kombinuj !!
a myslal ktos o takiej gralni.... znaczy sie kilka orginalnych gier, bardzo syzbki net aby mozna bylo pograc.... i tanio nawet 1 zł za godzine...
kilka ulotek plakatow... jakis turniej zorganizowac wpisowe 10 zł.. i sie moze taka stala grupka graczy przyzwyczaic i bedzie zysk.....:) ale znowu duze koszta i nie wiem czy by sie to oplacilo...
nie wiem gdzie mieszkasz? kafejka internetowa owszem, może przynosić zyski ale w dzisiejszych czasach musi ona się znajdować w miejscowościach typowo wypoczynkowych np góry, nad morzem, Mazury itd. Ja sam wydałem w ciągu dwóch tygodni 30 zł w kafejce netowej na Gubałówce ;) wiadomo urlop urlopem ale o klientów trzeba dbać i pocztę trzeba sprawdzać ;) czasami nawet tworzyła się tam kolejka ;) żeby dostać się do kompa ;)
|
|