|
kamieniarstwo |
|
Strona główna forum
‹ Biznes
‹ Pomysł na biznes
Autor
Wiadomość
Mam w domu sorzęt do obróbki granitu tj.cyrkularka i szlifierka stolowa,oraz sprzęt do obobki recznej i samochód dostawczy, caly ten sprzęt jest na chodzie.Mam też doswiadczenie w tym zawodzie.Pochodze z woj.Opolskiego.W okolicy jest kilka dużych zakladów kamieniarskich,nawet dobrze prosferujących.Chcialbym otworzyc działalnosc w tym zawodzie bo dobrze na tym sie znam.Obecnie przebywam za granicą , wiosną chce wrócic do Polski, tylko niewiem czy ten biznes sie jeszcze unas oplaca.pozdrawiam.
Produkuj kostke granitowa, krawezniki,elemety schodowe,grobowce.
Na kostce zarobisz bankowo bo jest to nowe i na topie, ludzie cenia kostke za jej trwalosc i kojazy sie z luxusowymi willami sa tez wykladane nia starowki miast.
A moze oprocz produkcji kostki takze jej ukladanie? jezeli sam bys ja produkowal to mialbys konkurencyjne ceny. Kazdy wolal by padzwonic do ciebie zebys wykonal kopleksowa i tansza usluge nic najpeirw samemu kupowac koske pozniej zamawiac firmy ktora ja bedzie ukladala. a co jesli kupimy za duzo kostki? a w twoim przypadku klient placilby tylko za to co zostalo wykoszystane.
Sprzedaje nagrobki granitowe to dość trudny biznes! Wsasadzie żeby rozkręcić taki interez i móc zarabiać potrzebujesz około 5 lat najbardziej opłaca sie produkcja i sprzedarz hurtowa takim jak ja handlarza , jest tylko jeden warunek musisz byc bardzo tani bo teraz wszyscy idą w kierunku nagrobków i innych elementów granitowych sprowadzanych z chin.
pozdrawiam.
|
|