Witam.
Czy korzystaliście już z kampanii reklamowych gdzie nośnikiem reklamy był sms lub mms??
Jakie efekty były takiej kampanii ???
|
Kampanie reklamowe SMS i MMS |
Kampanie reklamowe SMS i MMS
• Strona 1 z 2 • 1, 2
Biznes Forum
‹ Twoja firma
‹ Marketing i Reklama
Autor
Wiadomość
Witam.
Czy korzystaliście już z kampanii reklamowych gdzie nośnikiem reklamy był sms lub mms?? Jakie efekty były takiej kampanii ???
Nie korzystałem, ale wiem jak reaguję dostając takiego smsa. Nawet go nie czytam tylko od razu kasuję. Więc zastanów się czy to naprawdę dobra forma reklamy, czy nie będą to pieniądze wyrzucone w błoto
Jeżeli oferta będzie super to chętnie bym chciał skorzystać. A jeżeli jeszcze za odebranie wiadomości dostane kasiorkę to już mi to wcale nie będzie przeszkadzało :)
jej, ja też kasuję, a wszystko to przez te kluczyki do bmw i mercedesów po sto razy w miesiącu
Własnie te firmy zepsuły ten rynek.
To zależy co chcemy promować. Dobrze spisuje się to w przypadku lokali gastronomicznych, ale SMS od operatorów i głupie konkursy wywołują we mnie tylko gniew.
Właśnie skorzystałem z serwisu sim-box.
Wysłałem 500 wiadomości. Teraz czekam na efekt. Czy ktoś z was korzystał już z tego serwisu ?
Telefon komórkowy to w większości prywatne narzędzie - jak komputer. Czy chciałbyś żeby na Twoim komputerze, bez Twojej wiedzy pojawiały się kilka razy dziennie jakieś reklamy? Ja nie i nie jest to dla mnie przekonująca forma. Kasuję od razu, nie czytam. Nie lubię nachalnego "przekazu" a wysyłanie mi smsów reklamowych tak właśnie traktuję. Nie spodziewaj się zatem spektakularnego efektu.
Uważam, że kampania SMS ma wyłącznie sens wtedy, gdy odbiorcami są TWOI klienci.
W innym wypadku to zwykły SPAM i szajs. Nigdy tego nie czytam i za każdym razem mnie to irytuje.
Ja jakoś jeszcze nie dostałem sms reklamowego od operatora. Może mam szczęście a może przy podpisywaniu umowy z operatorem nie zgodziłem się na otrzymywanie reklam. Przeglądałem net w poszukiwaniu firm które świadczą takie usługi i kilka znalazłem. Tylko jedna mnie zainteresowała gdyż udostępnia swoja bazę a minimalny koszt kampanii zaczynał się od 38 gr i w tym było już tergetowanie po wieku i płci. Sprawdzę ten serwis i dam znać jak mi poszło.
Skoro dostajesz reklamy na tel to musiałaś się na to zgodzić. Od kogo dostajesz te reklamy? możesz podać przykład firmy która tak spamuje twoją komórkę ???
Być może jest tak jak piszesz.. Banki przetwarzają dane (w końcu na nr.komórki dostaję kody do przelewów).
Przykładem jest numer 7126 (nie wiem co to za firma), jakiś serwis nolimit. Sephora (ale akurat tutaj była moja zgoda), Mobiteam z durnymi reklamami typu: "Sprawdź poziom lansu" (75570), seks zdjęcia firma 72933 pl (numer 60933), smsquiz pl (8064), odbierz moje fotki dla Ciebie 7218 pl (numer 7218) i tak dalej, i tak dalej.... :)
Czyli zadowolona jesteś tylko z sms od Sephory . Powinnaś zadzwonić do swojego operatora i zablokować inne numery. Z tych innych numerów wynika że chyba musiałaś wziąć udział w jakimś konkursie smsowym . Jak chcesz się pozbyć tych sms zacznij jednak od operatora.
Tak, zgadza się zadowolona jestem z tych od Sephory. Generalnie, zgłaszanie tego mam w nosie, numer na który owe smsy przychodzą, jest numerem którego rzadko używam. Poza tym, kasuję te smsy od razu. Jak mam się użerać z operatorem to..."dziękuję, postoję..." ;)
Mam już swoje spostrzeżenia co do sim-box. Na 500 wysłanych sms z kuponem rabatowym w moim sklepie odnotowałem 259 wejść na stronę a moje koszule kupiło jak na razie 28 osób. Kampania kosztowała mnie 190 zł. Wydaje mi się że chyba jest OK. Poczekam jeszcze do końca miesiąca na całkowity efekt i chyba zdecyduję się na powtórkę
Tomek. PS Jak ktoś koszuli poszukuje to zapraszam koszulaikrawat
Przeczytaj również posty podobne do tematu "Kampanie reklamowe SMS i MMS": - Reklama Firm Stron Firmowych Kampanie Reklamowe W Internecie - Gadżety reklamowe, doradztwo marketingowo-reklamowe, teksty. - Kampanie walentynkowe - Pytanie o kampanię wizerunkową - budżet na takową kampanię?
• Strona 1 z 2 • 1, 2
|
|