|
Kapusta kiszona - produkt tradycyjny |
Kapusta kiszona - produkt tradycyjny
Biznes Forum
‹ Biznes, Dotacje z UP i UE
‹ Pomysł na biznes
Autor
Wiadomość
Witam! niedawno dostałem certyfikat produktu tradycyjnego na kapuste kiszoną którą produkuje. mam pytanie czy klient kupi kapuste z certyfikatem 100% droższą, bardzo dobrą w smaku bez konserwantów z której zrobiony bigos to poezja. chciałbym się również dowiedzieć co ze zbytem na rynek niemiecki lub szwedzki. czy są firmy które kupią moj produkt za granicą? zaznaczam ze jest to produkt który ma niedługi okres przydatnossci i musi byc trzymany w odpowiednio niskiej temperaturze. kapusta pakowana bylaby w wiaderka wiadra i beczki.
A myslałeś nad jakims sposobem konserwacji tej kapusty w opakowaniach konsumpcyjnych?
Ja jestem jakos nieufny jesli chodzi o certyfikaty, ktokolwiek by ich nie wystawiał, no ale zakupy kapusty będa robić raczej kobiety.
jakakolwiek konserwacja zmienia smak. certyfikat produktu tradycyjnego otrzymuje się po udokumentowaniu 25 lat tradycji jego wyrobu. nie jest to łatwe, ja starałem sie 2 lata. stawiam na jakosc produktu.
Jak pisałem nie ja robie zakupy kapusty, a jesli juz to kieruje sie innymi kryteriami.
Moze pomysl nad odbiracami z gastronomii gdzie nie tyle cena co jakośc produktu ma decydujący wpływ. Co do certyfikatów nie podważam Twego tylko czasami widze jak wyglada ISO w firmach z certyfikatem, stąd mój sceptycyzm.
Sprawdź również podobne tematy:
- Kapusta kiszona itd
- Ogórki i kapusta kiszona - Ogórki kiszone, kapusta itp do Niemiec - Szukam odbiorców na kapuste kiszoną.Duże ilości - Nowy produkt na Polskim rynku - Co to za produkt ? - Inwestowanie na giełdzie, czy "tradycyjny" biznes? - Pomysł na... produkt z TS - Masz Produkt? - Inowacyjny produkt Dobrze oceniasz ten temat? Poleć go znajomym!
|
|