|
Kara za niezłożenie w terminie deklaracji PCC-3 |
Kara za niezłożenie w terminie deklaracji PCC-3
• Strona 1 z 1
Biznes Forum
‹ Podatki i ZUS
‹ Podatek dochodowy, podatek VAT
Autor
Wiadomość
Kupiłem w grudniu samochód - starego Golfa II na czas naprawy mojego rozbitego auta. Auto kosztowało mnie 2500zł. Auto po tygodniu padło - silnik sie zatarł. Jako że odebrałem wyklepane auto tamto zostawiłem z myślą sprzedaży na złom. Wczoraj podczas rozmowy z ojcem dowiedziałem się, że poninienem zgłosić do US PCC-3 i zarejestrować auto, niezależnie od tego co z nim chce zrobić. Byłem dziś w US, złozyłem PCC-3 zapłaciłem 50zł i dowiedziałem się, że czeka mnie kara. Ile taka kara może wynieść i czy złożenie tzw. czynnego żalu na piśmie coś mi pomoże (np. jutro), skoro deklaracja już jest złożona?
Napisz pismo do naczelnika US:
To tzw. "czynny żal". Powiadamiasz US że popełniłeś wykroczenie, składasz PCC opłacasz podatek z odsetkami i na 99% nie zostaniesz ukarany. Jeśli nie będziesz miał szczęścia albo to nie Twoje pierwsze zdarzenie możesz dostać mandat. Rok temu znajomy dostał 90zł o ile dobrze pamiętam.
Przeczytaj również posty podobne do tematu "Kara za niezłożenie w terminie deklaracji PCC-3": - nie złożenie deklaracji vat i pit kara? - zua zfa po terminie :( - niewypelnienie deklaracji - Korekta deklaracji - PIT złozony po terminie
• Strona 1 z 1
|
|