|
Karta kredytowa |
Karta kredytowa
• Strona 1 z 1
Biznes Forum
‹ Banki, lokaty, kredyty
‹ Banki
Autor
Wiadomość
Przy zakupie kredytowej sprzętu AGD wmuszono mi kartę kredytową którą dostałem do domu wraz z PIN-em. Czy nie aktywując karty będę musiał ponosić miesięczne koszty jej utrzymania ?
A co na to mówi umowa?
To zagrywki GE Money Bank, nieprawdaż?
Oczywiście, że będziesz ponosił... po roku bodajże. To są praktyki niedowolone, ostatnio wpisane do rejestru klauzul niedozwolonych UOKiK. Należy wypowiedzieć umowę o kartę kredytową i odesłać kartę za potwierdzeniem odbioru.
Czy po wypowiedzeniu umowy korzystania z karty nie każą mi spłacić natychmiast zaciągnięty kredyt na AGD ?
NIE.
To dwie niezależne umowy.
Serdeczne dzięki Wielkot !
Podpinam sie do pytania.
Tak samo jak autor postu bylem w Media Markt i kupilem sobie laptopa do firmy na raty. Dostalem poczta karte kredytowa ktorej nie potrzebuje, czytalem jednak umowe i jest w niej wziamnka ze gdy oddam karte musze splacic cale zadluzenie. Zadzwonilem do banku i dowiedzialem sie ze karty nie moge oddac chyba ze splace zadluzenie. Dziwne to troche, co o tym sadzicie?? Media Markt jest obslugiwane teraz przez BPH SA, ktory to jest czlonkiem GE Capital. Oplata za karte nie jest jakas ogromna, bo 45zl rocznie, no ale mnie ona w sumie nie potrzebna wiec chetnie bym ja oddal.
Przeczytaj również posty podobne do tematu "Karta kredytowa": - karta kredytowa. - karta kredytowa 18 lat - niespłacona karta kredytowa w uk - Karta kredytowa czy warto - Jaka Karta kredytowa
• Strona 1 z 1
|
|