Witam serdecznie.
Od kilku miesięcy chodzi mi po głowie pomysł na spróbowanie swoich sił w własnym biznesie.
moj ostatni pomysł to karty do gry ! nie chodzi tu o standardowe gry karciane, ale o różnorodne gry tematyczne z prostymi regułami, wciągające dające ludziom rozrywke i skutecznie zajmujące ich wolny czas. Narazie jestem na etapie sporządania reguł i zasad takich gier ( mam już 2 gry ).
każda z kart miała by docelowo własną postać,zdarzenia,rekwizyty i inne rzeczy uczestniczące w grze. Wzory wszystkich kart planuje tworzyć indywidualnie , z pomocą gościa który jest geniuszem rysowania postaci komiksowych i nietylko ( jest chętny do współpracy ).
I na tym wszystkim kończy sie moja wiedza i chęci a zaczynają sie schody...
po 1.nie wiem czy w czasach gier komputerowych takie gry mają szanse powodzenia.
po 2. stworzenie 1 talji do gry nie wydaje sie problemem,ale niemam pojęcia jakie są koszty większej ilości kart w drukarni, i czy wogóle byli by zainteresowani drukiem.
po 3. reklama... może by ją obejść...mając spore znajomości (praca) w b.dużej hurtowni książek i wsród wielu księgarzy ,mozna spróbowac bezposredniego wrowadzenia towaru na półki sklepowe. mozliwa jest tez jakas mała stronka internetowa z mozliwością sprzedarzy kart.
Barzdo was prosze o opinie na temat tego pomysłu,i ewentualną pomoc w moich wątpliwościach.
wydaje mi sie że koszty tego pomysłu nie są szczególnie olbrzymie i i jestem wstanie podołać z wydatkami z moich oszczędności (żona mnie zabije :) )
POZDRAWIAM