Witam. Jeśli chcę prowadzić sprzedaż za pomocą aukcji internetowych czy koniecznie muszę zakupić kasę fiskalną? i kiedy firma staje się "vatowcem"?
z góry dziękuje za odpowiedź i pozdrawiam
|
Kasa fiskalna i VAT |
Kasa fiskalna i VAT
Biznes Forum
‹ Twoja firma
‹ Firma
Autor
Wiadomość
Witam. Jeśli chcę prowadzić sprzedaż za pomocą aukcji internetowych czy koniecznie muszę zakupić kasę fiskalną? i kiedy firma staje się "vatowcem"?
z góry dziękuje za odpowiedź i pozdrawiam
Kasa Fiskalna po przekroczeniu sprzedaży detalicznej na kwotę 20 000zł w pierwszym roku i 40 000 w następnych latach. VAT po przekroczeniu 10 000 Euro obrotu.
Dzięki za odpowiedź. Mam jeszcze pytanie czy podane kwoty dotyczą sprzedaży w skali miesięcznej czy ogólnie po przekroczeniu podanych kwot bez względu na okres?
Kwoty podane sa na rok, jeśli zaczniesz działać w czerwcu to kwoty dzielisz na pół.
Czyli kasę fiskalna najlepiej zakupić na samym początku działalności : )
To w koncu jak z ta kasą?? Prowadze dzialalnosc od konca 2005 roku. Jestem na PKPiR i jestem na VAT. W 2006 nie przekroczylem obrotu 40 000zł. Obecnie mam juz obrot na poziomie 25 000zł.. To kase fiskalna mam zakladac teraz czy w ciagu 2 m-cy po przekroczeniu 40 000zł??? Prosze o ewentualne info rowniez na moje gg 210611
A jak myślisz? Możesz kasę założyć i dziś albo będziesz musiał PO przekroczeniu limitu.
Sprawdź również podobne tematy:Dobrze oceniasz ten temat? Poleć go znajomym!
|
|