|
KASA FISKALNA w firmie, dla kogo kasa fiskalna? - strona 8 |
KASA FISKALNA w firmie, dla kogo kasa fiskalna?
Biznes Forum ‹ Twoja firma ‹ Firma
Autor
Wiadomość
Ale po co tak dokładnie ? Do każdej paczki mam dawać paragonik ? Czy jakoś inaczej ?
Po co? Bo takie są przepisy,
Czy świadcząc usługi (sprzedaż usług), moje przychody wliczane są w ten limit 40 tyś zł? Czy mowa tylko i wyłącznie o sprzedaży towarów?
Jest już temat związany z kasą fiskalną w firmie. Tam są odpowiedzi.
Tak.
Ponawiam pytanie
Czy do takiej działalności usługowej tez kasa potrzebna: 18.20.Z Reprodukcja zapisanych nośników informacji Podklasa ta obejmuje: - reprodukcję z egzemplarza wzorcowego płyt gramofonowych, CD, DVD, taśm z muzyką lub innym zapisem dźwiękowym, - reprodukcję z egzemplarza wzorcowego płyt CD, DVD i taśm wideo z filmami lub innymi nagraniami wideo, - reprodukcję z egzemplarza wzorcowego oprogramowania i danych na wszelkiego rodzaju dyskach i taśmach.
A po co mu od razu kasa? Przecież jest limit na sprzedaż.
Podepnę się pod pytanie o sprzedaż internetową.
Jeśli sprzedaję coś poprzez serwisy aukcyjne, rozumiem że potrzebna jest kasa fiskalna. Ale paragon ma zostać wystawiony w dniu sprzedaży czy w dniu zaksięgowania wpłaty na koncie? Często jest tak, że wpłata na konto księgowana jest dopiero kilka dni po zawarciu transakcji internetowej.
ja mam trochę inną wersje... kasa fiskalna nie jest porzebna jeśli tylko i wyłącznie prowadzimy sprzedaż internetową
jeśli tylko w grę wejdzie sprzedaż towarów z ręki do ręki - np sklep czy stragan to już kasa jest obowiązkowa nie przytocze punktu ustawy itp. ale z takim wytłumaczeniem spotkałem się w 3 urzędach skarbowych moja księgowa też się pod tym podpisuje
witam
Chciałem się podłączyć pod wątek. Prowadzę sprzedaż hurtową tylko dla firm. Między innymi aparatów fotograficznych i innego sprzętu AGD (obowiązek rejstracji na kasie w przypadku detalu) oraz maszyn przemysłowych, których sprzedaż do limitu kwotowego nie jest objęta obowiązkiem rejestracji na kasie fiskalnej w detalu. Sprzedałem samochód firmowy osobie fizycznej nie prowadzącej działalności gospodarczej oraz jedną maszynę na fakturę vat, ale też dla osoby, która działalności nie prowadzi. Kwoty w sumie poniżej 20 000 PLN Czy zgodnie z przepisami teraz muszę mieć kasę fiskalną? Dla sprzedaży detalicznej aparatów fotograficznych i innego sprzętu AGD niby muszę bez względu na wysokość obrotu. Ale aparaty fotograficzne i inny sprzę AGD sprzedaję i bedę sprzedawał nadal tylko firmom na fakturę a nie osobom fizycznym. dziękuję za odpowiedź pozdrawiam
Sprzedaży.
A limity? Czy o tym też Ci powiedzieli? Jeśli nie to poczytaj sobie.
Ja rowniez prowadze sprzedaz wysylkowa przez internet.
Paragony wystawiam od 1-go stycznia. Mi urzad skarbnowy wyjasnil ze paragony mam wystawiac w dniu wplyniecia kwoty na konto - nawet jesli sa to paczki za pobraniem - zaliczeniem pocztowym.
Witam wszystkich bardzo serdecznie :)
Mam pytanie odnośnie obowiązku posiadania kasy fiskalnej: Czy jako właściciel agencji graficznej która wykonuje usługi z zakresu grafiki komputerowej muszę posiadać kasę fiskalną do ewidencji moich przychodów ? Pozdrawiam
Witam,
czy zakup kasy fiskalnej moge normalnie wrzucić w koszty? Nie mówie o tym bonusie 50% odliczenia od VAT, ale o normalnym zaksiegowaniu fakturki zakupowej, w moim przypadku w PKPiR. Pytam bo nie jestem pewien.
Sprawdź również podobne tematy:Dobrze oceniasz ten temat? Poleć go znajomym!
|
|