Witam, chciałbym otworzyc własny interes. Posiadam kapitał w wysokości 50k oraz działkę 500mk na wsi(ok. 1500 mieszkańców) jest to wieś do której zjeżdzają się ludzie z wszystkich okolicznych wsi, razem ok. 5000 ludzi. Działka znajduje się blisko targu (który odbywa się w środy) ok. 20m od niego, na drodze doń prowadzącej. Do szkoły podstawowej z gimnazjum takze blisko ok 50m. Do rynku głównego ok. 60m. Jest to wieś w której w sezonie jest mnóstwo ludzi, zjezdzają się zewsząd. Droga przy działce prowadzi również na stadion na którym odbywają sie festyny. Myślę ze z dobrym pomysłem dałoby sie na tym zarobic. We wsi znajduje się:
-mnostwo sklepów spożywczych
-jeden PUB w środku rynku + jeden ok. 100m od niego
-ok. 3 punkty z odzieżą
-jedna cukiernia
-skład budowlany a przy nim sklep z narzędziami itp materiałami
-wulkanizacji i mechaniki pojazdowej multum.
Ma ktoś jakiś pomysł?
Aha i jeszcze jeden nad ktorym najpoważniej sie zastanawiam
Mieszkam w mieście ok. 30tys. osob, chciałem zakupic samochod i wozic nim do slubow. Zrobilem rozeznanie i w okolicy znajduja sie 3 limuzyny typu lincoln town car, nowe BMW seria 7 bodajże i jeszcze coś z takich nowych luksusowych. Zbadałem opinie wśród młodzieży (18-24lata) i wiekszośc z nich limuzyny uważa za 'przypałowe' a takie 'Bemki' za 'burackie'. Ok. 60% z nich wolałoby jechac do slubu cadillackiem typu CADILLAC BROUGHAM. Oczywiście traktowałbym to jako działalnośc dodatkową.
Co o tym myślicie?