|
Kawa z plecaków |
Kawa z plecaków
Biznes Forum
‹ Biznes, Dotacje z UP i UE
‹ Pomysł na biznes
Autor
Wiadomość
Widziałem niedawno na dworcu centralnym w Warszawie sprzedawców kawy, którzy nalewali napój z plecaków. Zainteresował mnie ten pomysł. Czy ktoś może myślał o czymś podobnym? Wiecie czy w Polsce można takie plecaki kupić i ile mogą kosztować?
Ja jak był nad morzem na plaży sprzedawałem mrożoną kawę z kegi którą miałem na plecach w własnie takim specjalnym plecaku. Ze sprzętem pewnie zmieściłbyś się w przedziale 400-700 zł.
Dobry temat ale własnie na plaży, może na jakiś piknikach, turystycznych miejscach
Ciekawe !I co na centralnym byli chetni na taka kawe?Na allegro sa takie plecaki za 1 457,00 zł za sztukę.
Dzięki Mateusz za linka. Naprawdę ludzie dużo już na ten temat napisali. Niestety, ale na 5 stronie skończyła się dyskusja merytoryczna. Muszę o tym biznesie trochę pomyśleć...
BTW według tamtego tematu plecak drinkman kosztuje 3,2 tys. zł (u importera nawet 4,5 tys. zł)
Zauważ, że tamten temat jest sprzed 4 lat. http://allegro.pl/item962150213_plecak_ ... rbata.html
Odpowiadając na pytanie drewniaka o to czy byli chętni na kawę na centralnym, to powiem, że nie obserwowałem zbyt długo, bo nie miałem czasu. Ja jedną kupiłem.
Jeśli chodzi o ten plecak na allegro to jest napisane: "Urządzenie grawitacyjne, spływ napoju następuje pod wpływem własnego ciężaru", a pamiętam, że tym z centralnego to kawa prawie, że wystrzeliwała z tych pistolecików - musiało mieć dodatkowe ciśnienie. Musieli mieć też dwa pojemniki, bo lali kawę i mleko. Może podjadę w tym tygodniu do tego producenta z allegro i sam sprawdzę jak ten plecak wygląda.
A w jakim miescie planujesz z tym tematem ruszyc?Jak mozesz to podaj numer gg to sobie pogadamy ja tez mysle o temacie zwiazanym z kawa .Pozdrawiam
Zauważyłem, że na allegro pojawiła się aukcja dotycząca takich plecaków.
Wystarczy wyszukać po nazwie: "Plecak termos do gorących napojów (kawa, itp.)" Ciekawe czy inwestycja by się opłaciła... idą chłodniejsze dni, może ludzie chcieliby się ogrzać przy takiej kawie...
pomysł fajny, w dużych miastach powinien się przyjąć. Możesz dodawać małe ciastko gratis, ew. w nocy pod klubami stać (tylko w zimę trzeba będzie komuś dobrze zapłacić). Tylko jak sprawdzisz czy sprzedawca, którego zatrudnisz nie oszuka Cię na ilości wydanej kawy?
Dodatkowo potrzebny jest fajny, rozpoznawalny, charakterystyczny strój takiej osoby. Możesz zagadać z jakąś firmą produkującą kawę, może ona zasponsoruje taki sprzęt? Wiem, że niektóre firmy robią tak kampanie promocyjne, jak nowa kawa wchodzi na rynek i serwują ją za darmo.
a może napisałbyś na tym plecaku kawa z "prądem" ;)
Bardzo ciekawy pomysł. Tylko pytanie jaką kawe sprzedawać, jaki z tego zysk?
Ile taka kawa kosztowała i jaka pojemność ?
Na poczatek trzeba by sie zaopatrzyc w taki sprzet znalazlem dobry sprzet ale kosztuje ok 4tys.
Kawa mysle że koszt jednego kubeczka wynosi okolo 50gr(surowce +kubek) Njawazniejsze jest miejsce, musi sie znajdowac najlepiej przy centrum handlowym albo wielkim skrzyzowaniu.
Witam,
Posiadam dwa takie plecaki na sprzedaż , o których mowa powyżej. Mam na myśli tu profesjonalny sprzęt ciśnieniowy do serwowania napojów , wraz ze specjalnymi zbiornikami wymiennymi i odpowiednim sprzętem do obsługi tego urządzenia. Mówię tu o sprzęcie , który kosztował około 4000tyś złoty za jeden zestaw a nie tandecie z Allegro po 700 czy 1400 złotych. Plecaki są używane ale w stanie idealnym w pełni sprawne. Sprzedam dużo , dużo taniej. Jeżeli jest ktoś poważnie zainteresowany tematem proszę pisać. Wytłumaczę dokładnie działanie tego urządzenia etc. Pozdrawiam
Sprawdź również podobne tematy:Dobrze oceniasz ten temat? Poleć go znajomym!
|
|