|
Kawiarenka internetowa w szpitalu. - strona 3 |
Kawiarenka internetowa w szpitalu.
• Strona 3 z 3 • 1, 2, 3
Biznes Forum
‹ Biznes, Dotacje z UP i UE
‹ Pomysł na biznes
Autor
Wiadomość
moto3, ok, ale weź pod uwagę mój post w wyliczeniami. Mi wychodzi że nie jest to super interes.
osobiscie odradzam, mam doswiadczenie z kawiarenka [ okolo 5lat ] i jej kres poprostu dobiega konca, glowni klienci to dzieciaki w wieku od 7 do 2X lat, dorosli bardzo sporadycznie.. i tak jezeli wszystko chcesz miec ok [ a tak powinienes ] to koszt komputerow, czynszu czy innych pierdol to jest nic.. musisz kupic windowsy, co roku licencje, wszystkie gry ktore mialbys miec - licencja i plyty, program antywirusowy to samo itd itd. biznes nie wart zachodu imo.. bo teraz nie ma juz tego kokosow jak kiedys.. chyba ze gralnie w duzych miastach, gdzie ludzie placa 4-6zl za godzine[u mnie 2zl, ze wzgl na to ze mam chora konkurencje] z dobrym laczem [10/10mb] cs'y, q4 i inne bzdety.. dodatkowo nocki, wynajmowanie ludziom cafe pod turnieje itd.. sala obok bilardzik itp.. ale nie zwykla czateria czy glarnia.. ja bym pomyslal nad czyms innym..
a no i najwazniejsze, np ja od 5lat nie mialem dnia wolnego, smieszne nie? najwikszy ruch mam w swieta.. i tylko raz od 5lat mialem zamknieta kafejke [ wesele brata ] a tak to nawet w Boze Narodzenie mialem otwarte ;) [ fakt ze do ~15.00 ], zycze powodzenia..
w sumie to masz racje, dzieki za sprowadzenie mnie na ziemie pozrawiam
Pamiętam pierwszą kafejkę w swoim 75000 tysięcznym mieście. Komputery zajęte non-stop, godzina kosztowała 7 zł. Z czasem tych kafejek przybywało, zrobiło się tego aż 10! Dziś są 3! Pierwsza utrzymuję się tylko dlatego że właściciel ma własny lokal- są dni że zamyka kafejkę już o 15, a kiedyś o 23 wyganiał klientów do domu, z prostej przyczyny od 7 rano miał dość i trochę przespać się by wypadało. Druga kafejka jest skromna są tylko 4 komputery, ale w tym samym pomieszczeniu właściciel ma wypożyczalnie dvd. Trzecia kafejka niedawno została otwarta, więc nawet jak jest kiepsko od razu ją właściciel nie skasuje. Powód? Jest jasny- doba w kafejce kosztuję tyle co miesiąc korzystania z internetu w domu.
Przeczytaj również posty podobne do tematu "Kawiarenka internetowa w szpitalu. - strona 3": - Kawiarenka internetowa - kawiarenka internetowa - Inna kawiarenka internetowa - Kawiarenka Internetowa sezonowa - kawiarenka internetowa - pytanie
• Strona 3 z 3 • 1, 2, 3
|
|