drdzej napisał(a):Oj ProLans. Wszedzie sa idioci na gieldzie to prawda. Tylko na naszej jest ich o wiele wiecej niz na rozwinietych rynkach. Bo w Polsce gielda to stosunkowo nowy twór. W panstwach gdzie rynki dzialaja od lat jest o wiele wieksza wiedza o inwestowaniu i jak ktos sie bierze za inwestycje w wiekszosci ma duzo wieksze pojecie o inwestowaniu niz polscy specyjalisci z forow internetowych:). Tak przy okazji pisales kilka postow nizej o Xtrade ze znasz sie z nimi od dawna. Znam tam mnostwo ludzi i jakos ciebie nikt nie kojarzy.
Oj drdzej. Guzik prawda. Jest naprawdę od cholery świetnych spekulantow w tym kraju, tylko że zazwyczaj mają olew na wszelkiego typu fora. Idiotyzm polski jest podobny do zachodniego... może polski jest MNIEJ liczny ale za to BARDZIEJ agresywny. Tak się składa że w 19. wieku świetnie rozwinęły się u nas finanse i giełdy (głównie dzięki polskim Żydom). Żydów niestety potem zabrakło, ale pojawili się cinkciarze, nowi biznesmeni itp. W tym kraju podoba mi się że ludzie są bardziej sceptyczni co do wielu rzeczy niz na Zachodzie - na giełdzie jest to fenomenalna zaleta.
Co do XTB to znam się z nimi na płaszczyźnie profesjonalnej (jako brokerem, organizatorem szkoleń, konferencji itp.), nie pisałem piłem z nimi wódkę i chodziłem na panienki...