|
Kiedy można zmienić fundusz za darmo? |
Kiedy można zmienić fundusz za darmo?
• Strona 1 z 1
Biznes Forum
‹ Podatki i ZUS
‹ ZUS - Zakład Ubezpieczeń Społecznych
Autor
Wiadomość
mam takie pytanko... od jakiej daty liczone są 2 lata po których mozemy za darmo zmienić fundusz OFE na inny... czy od daty podpisania umowy czy od daty transferu? myślałem że od daty podpisania i zmieniłem na inny a tu tymczasem dostałem od poprzedniego pismo że mam im 80zł zapłacić??! moze mi ktoś odpowiedziec jak to jest zgodnie z ustawą?
Skoro zapłaciłeś 80zł to zmiany musiałeś dokonywać pomiędzy 1 a 2 rokiem trwania umowy z aktualnym wówczas funduszem. Zmian można dokonywać po dwóch latach od podpisania umowy, nie mniej przy wcześniejszym transferze bezpieczniej jest odczekać te dwa lata, ale od momentu transferu - wynika to z tego, że nie każdy transfer musi się zakończyć powodzeniem i wówczas umowa z nowym funduszem jest nie ważna.
Przeczytaj również posty podobne do tematu "Kiedy można zmienić fundusz za darmo?": - kiedy trzeba zmienić nazwę firmy - S.C. - zmiana nazwisk - Dodatcja z pup. Czy mozna zmienic siedzibe firmy? - mBANK program partnerski, czy można zmienić osobę na którą - Swastyka - kiedy można, a kiedy nie? - Od kiedy można dokonywać zakupów na firmę?
• Strona 1 z 1
|
|