|
Kiedy wreszcie rząd? |
Kiedy wreszcie rząd?
Biznes Forum
‹ Biznes, Dotacje z UP i UE
‹ Ogólnie o biznesie
Autor
Wiadomość
Po coraz śmielszych uśmiechach PiS do PSL i Samoobrony zastanawiam się, czy koalicja wogóle powstanie. Odbiło PiSowi i coraz to dziwniejsze warunki dyktuje Platformie. Komorowskiego, jedynego kandydata na marszałka nie poprą, chyba tylko dlatego że go nie poparli na pierwszym zjezdzie nowego sejmu, MSWiA nie przypadnie Rokicie, bo nie. Ciekaw jestem czy wogóle będzie koalicja POPiS czy może SAMOPiS :)
Teletombola, niby mniejszosciowy a z poparciem Leppera i Giertycha, niby ekspercki ale z politykami PIS, stawiam piwo że premierem bedzie ...TUSK. Powola go prezydent jak rzad marcnkiewicza nie dostane wotum zaufania.
PiS gra na dwa fronty, który będzie odpowiadał im, ten wejdzie do rządu.
Ciekawi mnie to, czy jeśli będzie koalicja PiS-Samoobrana-PSL (bo LPR raczej woli koalicje programową) yo czy SLD i PO zawrzą "sojusz" :idea:
SLD i PO nie sadze..
a moim zdaniem jeszcze z miesiac beda sie tak bawic i beda nowe wybory...
Według mnie wcześniejszych wyborów nie będzie, jak by nie patrzeć wyniki będa takie same (prznajmiej dla PiS'u). To tylko taki straszak :)
PO juz swoja szanse mialo i nie wykorzystalo jej..a moze wykorzystali :wink:
teraz pewnie pis do tego samoobrona i....... i lpr i psl pasowaliby, im ich wiecej tym lepiej byle efekty byly dla wszystkich a nie dla okazow.......i najwazniejsze, zeby nie zapomieli o kompromisach i zaczeli porzadnie wydawac pieniadze z unii...dla wszystkich nie dla jednego :)
Sprawdź również podobne tematy:
- Czyżby wreszcie normalnie?
- Rząd mniejszościowy - Rząd gra Va Banque - Wreszcie znamy termin wyborów - Dopalacze vs. rząd Polski - Czy te dotacje 2007-2013 wreszcie rusza? - Wreszcie nisku ZUS, ale gdyby go tak wcale nie bylo? :) - TP - jak polski rząd - utrudnij Polakowi życie - Rząd Tuska chce przerobić pracowników na niewolników Dobrze oceniasz ten temat? Poleć go znajomym!
|
|