|
Kiedy zlozyc deklarace? |
Kiedy zlozyc deklarace?
Biznes Forum
‹ Twoja firma
‹ Firma
Autor
Wiadomość
dzien dobry,w us zglosilam sie jako vatowiec 18.04.2007 i mam pytanie kiedy powinnam zlozyc deklaracje vat 7k? w miesiacu maju mialam przychod, w kwietniu same straty
VAT składasz co miesiąc za miesiąc ubiegły do 25 dnia miesiąca, to że miałaś straty nie jest to ważne.
tak rozumiem, ale ja wybralam forme kwartalna i nie wiem kiedy powinnam ja zlozyc
do 25 dnia miesiąca następującego po kwartale, w którym powstał obowiązek podatkowy - 25.04.;25.07.;25.10.;25.01. Sprawdź w kalendarzu bowiem jeżeli ostatni dzień terminu przypada na dzień ustawowo wolny od pracy (lub sobotę) to za ostatni dzień terminu uważa się następny dzień po dniu lub dniach wolnych.
dzieki troche mi pomogles, tzmam sie rozliczyc teraz do 25 lipca i brac pod uwage kwiecien, maj i czerwiec tak?
Bardzo ciekawe ja składałam 20 04 i pani w us powiedziała że nie moge się rozliczac kwartalnie ponieważ kwartał się juz zaczął .Jeżeli chce się rozliczac kwartalnie do 30 czerwca powinno się złożyc deklaracje vat-r na rozliczenia vat-7k
Za kwiecień maj i czerwiec powinno być co miesiąc do 25 a od lipca co kwartal czyli 25 pażdziernika idziesz z vat-7k
Sprawdź również podobne tematy:Dobrze oceniasz ten temat? Poleć go znajomym!
|
|