|
Kilka maszyn-brak pomysłu |
Kilka maszyn-brak pomysłu
• Strona 1 z 1
Biznes Forum
‹ Biznes, Dotacje z UP i UE
‹ Szukam pomysłu na Biznes
Autor
Wiadomość
Witam, pisze poniewaz ja ,mój brat i ojciec chcielibysmy otworzyc jakis własny mały interes. Mamy do dyspozycji pomieszczenie ok 60mkw , w tym kilka maszyn: spawarka migomat, palnik , wiertarka stołowa, sprzęt do cięcia i szlifowania metalu oraz mały samochód dostawczy. Co do doświadczenia to ja i brat praktycznie mamy zerowe poniewaz za 1,5 roku ja koncze szkołe średnią a brat studia(jedynym plusem moze byc to ze ja robie prawo jazdy kat c+e a brat chodzi na studia o kierunku technologia i budowa maszyn oraz posiada uprawnienia spawalnicze) , za to Ojciec posiada 25-letnie doświadczenie w spawalnictwie stali jak i aluminium. Wiele lat pracował jako spawacz poniewaz to uwielbia robic co niestety wpłyneło na jego zdrowie i zwolnienie z pracy. Załozyc działalnosc chcemy dopiero gdy ja i brat skonczymy szkołę a Ojciec dojdzie w miarę do zdrowia by mógł nami pokierowac własnym doświadczeniem. Tak więc pisze na tym forum by dowiedziec sie co wy sadzicie i czy macie jakies ciekawe pomysły które moglibysmy przemyślec. Z góry dziękuje i przepraszam jeśli cos jest nie tak ale jestem zupełnie ciemny w sprawach biznesowych!
Co powiecie na temat uslug dla okolicznej ludnosci oraz firm w zakresie spawamia oraz obrobki metalu ale nie tylko swojego czasu myslalem o przystosowaniu aut do sprzedazy gastronomicznej ,lub handlu obwoznego i tym podobne. Mozecie sie oglaszac w internecie jest wiele osob ktore chca rozpoczac mala gastronomie ale nie maja wystarczajacych srodkow i wybieraja handel z przyczepy czy po prostu miejsce nie pozwala na jakis budynek. Jesli macie umiejetnosci mozecie oferowac kompleksowe przygotowanie takiego auta lub przyczepy.Auto orginalnie przygotowane do sprzedazy sa cholernie drogie moze to bylaby jakas droga.Jesli chcecie moge wam podac kilka pomyslow z tym zwiazanych .
Swojego czasu pracowalem w niemczech i mialem troche doczynienia z handlem obwoznym i powiem wam ze moim zdaniem taka dzialalnosc miala by miejsce bytu. Dla przykladu mozecie popatrzyc w internecie wpisz np eiswagen meisner tam mozesz sobie popatrzyc o co mi chodzi . Pozdrawiam godshorn
Pomysł ciekawy musielibysmy go przemyślec. A co do usług dla ludnosci i okolicznych firm to tez dobry pomysł poniewaz ojciec juz od kilku lat jest okolicznym spawaczem dla znajomych i zaprzyjaźnionych firm(ale nie ma tego tyle by miał prace codziennie) . A co sądzisz o rusztowaniach warszawskich bądz rusztowaniach według własnego projektu. Swego czasu chcąc sie chwycic kazdego grosza zrobilismy 12 ramek rusztowan które kupił kuzyn który ma firme budowlaną później zrobilismy jeszcze 30 koleinych ramek które kupił znajomy następnie kuzyn chcąc jeszcze zamówił koleine 12 szt. Myśle ze byłby to fajny interes ale gdybysmy mieli dojscie do nowych rurek w korzystnych cenach poniewaz te rusztowania które robilismy zostały wykonane z rurek używanych.
Wracając do pomysłu z przystosowywaniem aut do gastronomi to czy mógłbys opisac troszke w większych szczegółach np. co z sanepidem? skąd brac wszystkie sprzęty w wyposazenie takiego busa? . Pozdrawiam!
Co do sanepidu to trzeba odrobic lekcje udac sie bezposrednio przedstawic pomysl porozmawiac napewno dowiecie sie jak i co dokladnie a nastepnie pogadasjcie z osobami prowadzacymi takie interesy i wtedy bedziesz mial teoretyczny zarys jak to ma wygladac co do czesci to w internecie znajdziesz wszystko co do wygladu to jest wiele firm zajmujacych sie tym popatrzcie troche jak to jest zrobione .Wazna jest elektryka,oblorzenie scian miejce sprzedazy .poszukajcie po znajomych ,rodzinie moze jakis elektryk ,stolarz sie znajdzie bo najlepiej jesli cale auto wyjdzie od was gotowe do handlu.
Przeczytaj również posty podobne do tematu "Kilka maszyn-brak pomysłu": - Brak pomysłu - Brak pomysłu :] - 220.000 i brak pomysłu - 600.000 PLN i brak pomysłu - brak pomysłu
• Strona 1 z 1
|
|