Witam serdecznie
Otwieram sklep internetowy z odzieżą. Mam wątpliwości w kilku kwestiach, dlatego bardzo proszę o pomoc.
Z góry przepraszam, jeśli pytania wydadzą się śmieszne, ale wolę zapytać i mieć 100% pewność.
Mianowicie:
1. Sprzedawane ubrania będą pochodzić od różnych producentów a także będą szyte na moje zlecenie przez zakład krawiecki. I tu moje pytanie: czy te rzeczy uszyte dla mnie przez zakład krawiecki, mogę sprzedawać pod swoją marką? Czy wymaga to jakiś jeszcze dodatkowych formalności itp.
2. Teraz, jeśli te uszyte ubrania będę sprzedawać pod swoją nazwą, to czy muszę w PKD umieszczać dodatkowo produkcję odzieży? Czy wystarczy sama sprzedaż. Bo moja firma nie będzie nic produkować prawda? Będzie to robić zakład krawiecki na moje zlecenie. Czy więc sama sprzedaż w PKD wystarczy?
3. Generalnie, proszę o pomoc, co należy zrobić aby ubrania sprzedawać pod swoją nazwą.
4. I ostatnie już pytanie: chcąc sprzedawać w swoim sklepie ciuchy od takich firm jak H&M czy Zara (nie chodzi o całe np. kolekcje, ale załóżmy jeden model swetra czy jeden typ bluzki) czy muszę od nich posiadać jakąś zgodę? Czy wystarczy zakupić u nich na fakturę i to wystarczy aby je legalnie sprzedawać w moim sklepie?
Będę wdzięczna za rozwianie moich wątpliwości. Z góry dziękuję.
Pozdrawiam