Jako, iż jestem nowym użytkownikiem forum, chciałbym się przywitać i przedstawić. Na imię mi Tomasz, mam 21 lat, obecnie pracuję w Anglii z myślą o powrocie do Polski i otworzeniu własnej firmy. Witam.
Mianowicie zainspirował mnie pomysł zawarty w artykule "Jak zarobić na mieszkaniu kupionym na kredyt" - na końcu posta zamieszczam link. W związku z powyższym, nasunęło mi się kilka pytań, za których odpowiedź byłbym wdzięczny.
1) Jeżeli dysponuję kapitałem rzędu 15-20 tys. zł
bądź
2) Jeżeli dysponuję kapitałem rzędu 0zł
czy dostanę kredyt na zakup mieszkania w wysokości 150-200 tys. zł? Dla niektórych może wydawać się to dziwne, że pytam o błahe rzeczy jednak przeszukałem dużo stron internetowych m.in. stron bankowych i nie znalazłem odpowiedzi. Każdy biznes tj. drobny handel, w jaki do tej pory się bawiłem wypalił, bo inwestowałem za pieniądze zarobione a nie pożyczone - a co za tym idzie - ryzyko i stres mniejszy a przez to może i efekt finalny lepszy.
- Dokładnie chodzi mi o to, czy jako wnioskodawca, udzielony zostałby mi kredyt jeżeli nie posiadam żadnych zabezpieczeń typu dom pod zastaw, duże konto bankowe czy praca. Załóżmy, że nie mam nic z powyższych poza biznes planem.
- Czy muszę założyć działaność gospodarczą, by zrealizować pomysł zawarty w wspomnianym artykule.
Z góry dziękuję za odpowiedzi.
http://www.money.pl/pieniadze/poradniki ... 28982.html