|
Kino dla aut:) |
Kino dla aut:)
Biznes Forum
‹ Biznes, Dotacje z UP i UE
‹ Pomysł na biznes
Autor
Wiadomość
co o tym myślicie:) takie kino jk nieraz widać na filmach lub bajkach:) udzie przyjeżdzają autami na jakiś parking i ogladają jakiś film:) myśle że tylko latem to by mogło wypalić ale pomysł nawet oryginalny:)
Ja tam wolałem smerfy oglądać, a wy forumowicze drodzy?
Też o takim kinie marzyłem. Fajna sprawa.
Tylko niestety to bardzo drogi biznes - ekran, nagłośnienie, duży plac. No i najważniejsze - mamy zbyt dużo deszczowych i zimnych dni (nocy) w roku. No chyba że ktoś zrobi dach ale wtedy trzeba nieżle się natrudzić nad akustyką no i traci się klimat jak nie widać gwiazd.
na zachodzie już dawno większość takich kin splajtowała... daj se spokój...
Są takie kina, a właściwie dodatki do kin tradycyjnych. Znane mi niedaleko mnie jest w Rudzie Ślaskiej
http://www.esil.pl/Kino_samochodowe_-_A ... 08-05.html Jadnak tam seanse odbywają sie kilka razy w roku w lipcu sierpniu 1 raz na tydzień. Wiec w sumie 8 seansów w roku. Puszczają film na duzym ekranie z projektora i jest to raczej klasyka filmowa nie premiery. Słucha sie nastawiając odpowiednią częstotliwość w radiu swojego auta więc kłopot z nagłośnieniem odpada.. Jest tam super i nie drogo ale jak pada deszcz to lipa. Nie sadze aby to miało rację bytu w Polsce tak by przynosiło zyski. Za wiele zimnych oraz deszczowych dni. No i potrzebny plac na pomieszczenie ekranu, samochodów a także licencja na filmy i aparaturę tak by nadawała podobnie jak tamta przez radio bo wtedy odpada problem z hałasem w okolicy, lub trzeba by wzorem zachodu stanowiska ze słuchawkami dać.
E tam problem z glosem macie,
A bajke SASIEDZI znacie, Tylko ze tu inny problem, bo jak by wszyscy z tych samochodow rykneli to by okoliczne babuszki parking ceglami zarzucily Albo erotyki...... tez za wiele gadac nie trzeba.....He,he tylko zbieranina wyrostkow by na wszystkich okolicznych drzewach wisiala i znow by babcinki kino zarzucily kamieniami TAK WIEC pomysl bez przyszolosci chyba ze z zakladem lakierniczym w parze
Kolega pytał poważnie a Ty nie za mądrze napisałeś. Pomysł jest uważam ciekawy i romantyczny choć nie realny w naszej strefie klimatycznej. Auta w czasie seansu stoją z wyłączonymi silnikami bo to nie wyścig samochodowy. Jak nie masz nic sensownego do napisania nie zaśmiecaj innym tematu bezsensownymi postami. Sam tego doświadczyłem i wiem jak to twórcę postu denerwuje.
A do tego jeszcze jedna smutna prawda: u nas (wlasciwie jak i wszedzie) do kina chodza w wiekszosci dzieci i nastolatkowie. O ile w np stanach mlodzi ludzie jezdza samochodami o tyle u nas wlasciciel samochodu jest juz zwykle wiekowy i do kina na predatora sie nie wybierze ;-)
Niestety branża rozrywkowa w Polsce pada.
Rozrywka w Polsce to oglądanie tv i internet. Smutna to prawda.
Niestety pada wszystko kultura, oświata i rozrywka, bo wbrew temu, co się pisze o coraz większym dobrobycie u nas jest coraz gorzej. Młodzi, zdolni samotni powyjeżdżali na zachód i tam się dorabiają a ci, co zostali są skazani na to, co jest.. A jest nadal źle. Wiele osób musi pracować za 700-800 zł na rękę. Nie mogą wyjechać bo mają dzieci, rodziny. Praca na umowę zlecenie nadal jest powszechna. Jak osoba, co ma 700 zł może wydać 60-70 zł na wypad do kina?
Bilety średnio ok. 20 zł osoba + coś do zjedzenia i robi się prawie 100 zł a to już poważny udział w budżecie. Ci co zarabiają więcej zarabiają bo pracuję po 14- 16 h/dobę i nie mają czasu na kulturę i rozrywkę. Sam jak przyjdę po pracy mam ochotę na piwo kąpiel i niewiele więcej.
kiedyś też się zastanawiałem nad tym pomysłem, ale nie mam na inwestycje, jeżeli sprawy z opłatami za pószczanie filmów nie przekroczą w rzeczywistości horendalnych sum, i masz pieniądze na start - to bierz się za to!!!!! najwięcej będzie ludzi młodych, ale nie tylko, a teraz samochód to coś więcej jak tylko transport, to jest miejsce które ludzie lubią przebywać, czują swobodę i bezpieczeństwo, są szefami, a połączenie filmu i wygodnego siedzenia w samochodzie to jest luxus który każdego zauroczy!!! troszkę reklamy ale nie aż tak dużo, gdyz samo pocztą pantoflową rozreklamuje się na wiele km. i sukces MUROWANY !! Opłata to już twoja sprawa ale za samochód powiedzmy 50 zł każdy przyjedzie ze znajomymi aby jakoś czas fajniej i inaczej mijał, 100% powodzenia, dobra atmosfera i ściągasz kokosy $$$$$$$$$$$!!!!!!!
Podpowiem, że w Rudzie Ślaskiej jest 10 słownie dziesięć złotych za samochód niezależnie czy z 2 czy 5 osobami. Fakt, że puszczają tam nieco starsze filmy klasyka, ale w sezonie podczas ładnej pogody zawsze trzeba pojechać 2 godziny przed seansem by zdążyć. Jak dla mnie 50 zł to cena wysoka.
Sprawdź również podobne tematy:Dobrze oceniasz ten temat? Poleć go znajomym!
|
|