Witam wszystkich.
Mam nietypowy pomysł, może nie jest to biznes marzeń, ale jakiś sposób żeby dorobić do pensji bo pracę mam, a jeśli nie dorobić to mieć satysfakcję z funkcji społecznika.
Otóż mieszkam na miejscowości gminnej, która liczy około 4 000 mieszkańców, a na wsi jak to wiadomo, niczego nie ma oprócz sklepu spożywczego i budki z piwem. No dobra, jest jeszcze urząd gminy, zespół szkół, gminny ośrodek kultury i ogólnie to nic się nie dzieje, do najbliższego miasta 18 km, więc czasami odechciewa się nawet pojechać do kina.
No właśnie, wymyśliłem sobie coś takiego: kupić projektor, duży namiot i latem weekendami (piat, sob, niedz) emitować jakieś ciekawe filmy, w chłodniejsze dni lub zimą wykorzystać salę w GOKU.
Problemów można wymienić mnóstwo: prawa autorskie – ile to kosztuje, skąd brać filmy (wypadałoby być na bieżąco), czy byliby chętni na takie coś, czy myśląc o czymś takim można myśleć o jakimkolwiek zarobku
Proszę o jakieś sugestie, co myślicie, zwracam się tu do ludzi mieszkających na wsiach głównie, ale wszystkie opinie przemyśle i przeanalizuję.