|
Kiosk mBanku - strona 2 |
Kiosk mBanku
• Strona 2 z 2 • 1, 2
Biznes Forum
‹ Biznes, Dotacje z UP i UE
‹ Pomysł na biznes
Autor
Wiadomość
czy pomysł dobry to czas poakaże ... a co do lokalizacji .. miasto 150tyś otwieram w blokowiosku w sypialni miasta . Obok mnie agencja PKO oraz poczta , koszt inwestcji okolo 30tyś koszta miesięczne 5-7tyś . WBK trzy oddziały ... więc do boju :)
wlasnie sie zajalem otwarciem mkiosku partnerskiego. wyslalem maila i nastepnego dnia zadzwonili (lubelskie). w tym tygodniu mam rozmowe o konkretach wiec zobaczymy co proponuja. sam do konca nie jestem przekonany. na 90% dostaniesz bankomat ale raczej nie masz co liczyc na wplatomat. mabnk nastawia sie glownie na sektor consumer finance czyli po polsku kredyt gotowkowy i karta kredytowa bo na tym sa najwieksze marze. mozesz otwierac konta nie wiem niestety co z funduszami. najlepiej by bylo zadzwonic do mkiosku partnerskiego (inny niz w centrum handlowym) i popytac co i jak. jak ze wszystkim trzeba zaryzykowac...
super , napisz jakie warunki trzeba spełnić , co proponują .... jakie koszta i co można zyskac
super , napisz jakie warunki trzeba spełnić , co proponują .... jakie koszta i co można zyskac . mój Kolega otwiera dwie placówki jednocześnie ... nie wiem czy dobrze robi ... ale jak to mówią ... jest ryzyko jest zabawa
to ciekawe ja juz czekam prawie 2 tygodnie za kontaktem i nic......... masz moze numer telefonu do kogos kto sie tym zajmuje? prosze na priv jesli to mozliwe
Przeryłem net, forum, ale nikt nie pisze o dochodowości takiego punktu lub podobnych (placówki innych banków) ..
Myślicie, że można zainwestować 30-40 tys zł, a po kilku m-cach zarabiać... no właśnie ile? 3 tys miesięcznie, 5 miesięcznie? Mnie osobiście nie podchodzi oferta minibanku bzwbk, a takich opinii jest więcej - można więc przyjąć, że nasze preferencje, to preferencje potencjalnych klientów. Skoro my byśmy nie wybrali tego banku, to i inni nie będą... więc usytuujmy ten bank gdzieś pod koniec rankingu dochodowaości takich placówek. Czy ktoś się orientuje ile zarabiają na czysto placówki np. Multibanku, ING, mBanku lub PKO BP ?
dlaczego powielasz ta sama wypowiedz w roznych watkach - zasmiecasz forum !!!! aktualnie jestem w trakcie czytania informacji poufnych minibanku, a podjalem sie tego z czystej ciekawosci co oferuja, podejscie maja na pewno profesjonalne w tym co chca robic, ale mi nie chodzi o kolejne okienko kasowe............... bardziej zblizalbym sie do mbanku, ale problem w komunikacji z nimi troche mam :) Bank internetowy w głównej mierze, a na maila nawet nie odpisza, dzwonilem na infolinie i pani mowi ze w ciagu 48 godzin sie ktos skontaktuje, ........czekam juz chyba trzeci tydzien .... niezle
Są trzy wątki o tym samym, też mogę powiedzieć, że ktoś zaśmieca forum..
Pytam o istotną kwestię, a że moje pytanie jest czytelne i może zostać zadane na każdym z nich, to pytam. Nie widzę potrzeby redagowanie tego samego pytania, na trzy sposoby. Pozdrawiam
kroolic, jeżeli będziesz mial info na temat mkiosku daj proszę sygnał na priv., ja byłem w trakcie rozkrecania minibanku , ale podobnie jka Ty nie chcę kolejnego okienka kasowego , tym bardziej że coraz wiecej ludzi korzysta z sieci i e-bankowości.
pozdrawiam
dajcie znać proszę na priv jak wygladają szczegóły prowadzenia mKiosku. Czekam na kontakt ze strony Banku na moje zapytanie. Na razie cisza. Mam spore doświadczenie w bankowości i silną chęć pracy na własny rachunek. Jak Wasze doświadczenia, czy warto wchodzić w ten biznes?
ja czekam i czekam pisze ciagle maile , dzwonie i nic, porazka , kontakt z bankiem internetowym mbank mocno utrudniony..... troche mnie to smieszy juz, jeszcze do konca roku powalcze, jak sie nie skotaktuje olewam to. jak oni nie chca, to ich problem, znajdzie sie inny bank....
W najnowszym numerze "Franchising Info" jest artykuł o "własnym" banku. Przejrzałem na szybko w Empiku, nie zagłebiając się w treść bo nie miałem czasu. Jedyne co mi utkwiło w pamięci to przedział zysków z placówki franszyzowej 1-70 tyś zł. Przyznam, że robi wrażenie.
Współczuję
Witam wszystkich, jak tam wrażenia z posiadania kiosków. Czy może się ktoś podzielić doświadczeniami?
Przeczytaj również posty podobne do tematu "Kiosk mBanku - strona 2": - Lokata w mBanku - eMakler w mBanku - mKiosk mBanku - Ubezpieczenie w mbanku - Pożyczka w mbanku
• Strona 2 z 2 • 1, 2
|
|