|
Kiosk/pawilon na osiedlu...jaki biznes? |
Kiosk/pawilon na osiedlu...jaki biznes?
• Strona 1 z 1
Biznes Forum
‹ Biznes, Dotacje z UP i UE
‹ Szukam pomysłu na Biznes
Autor
Wiadomość
Chciałbym poznać Wasze opinie odnośnie charakteru działalności jaki można prowadzić w kiosku/pawilonie o pow 9m2 umiejscowionym za przystankiem autobusowym przy samej ulicy na dużym osiedlu w mieście 200tys. Wiem że można zrobić z niego typowy kiosk (ruch,kolporter) lub kolekturę totolotka, ale chciałbym cos innego niż tego typu pomysły, gdyż czytając opinie o tych działalnościach dowiedziałem się że zarobek jest w granicach 1,5-2tys zł ale nakład pracy ogromny, szczególnie że taki zysk wyklucza zatrudnienie osoby na pełen etat a siedzenie w nim po 12h na dobę mnie nie interesuje. Dodam że kiosk jest moją własnością a miesięczne opłaty za dzierżawę i energię to 150zł łącznie. Jestem zarejestrowany jako bezrobotny więc mogę wziąć na coś dofinansowanie...ale na co??
to w sumie bardzo mała powierzchnia jak na coś innego niż kiosk czy kolektura - niewiem jak z przystosowaniem ale mozę budka z żarełkiem jakimś - u mnie w mieście stoi taka z kurczakami chamburgerami frytami hot dogami itp. zrobiona z takiej jakby przyczepu kempingowej.
gastronomia odpada całkowicie bo nie ma możliwości podciągnięcia wody. Zdaje sobie sprawę że możliwości nie ma za wiele, ale przez noc przyszedł do głowy mi pomysł. Skoro kolektura nie przynosi kokosów to może zrobić w niej dodatkowo Keno i z czasem może Wideoloterię skoro wszystkie te gry będę należały do totalizatora...czy myślicie że na lotto i keno w jednym miejscu gdzie nie ma konkurencji jakiś normalny pieniądź jest możliwy do zarobienia?
mysle ze nawet na tym razem kokosów nie zbijesz owszem KENO napewno da dodatkowe dochody jakie niewiem i chyba nikt nie jest wstanie tego przewidzeć czy tak czy tak musisz mieć otware 7 dni w tygodiu w niedziele chyba 2 czy 4 godziny chyba ze coś sie zmieniło
Co do gastronomi to widziałem w jednym sklepie też bez możliwości podciągnięcia wody takie rozwiązanie, ze pod sufitem zamontowany był duży pojemnik na wode taki płaski śmieszny pod tym boiler i to chyba przeszło przez sanepid skoro zapiekanki były, chyba ze liczyli ze kontrola nigdy nie przyjdzie - jaka pojemnosc jak to napełniali i co ze sciekami tego nie potrafie powiedzieć, może obwód zamknięty oszczędość wody hehehe
jeszcze kilka dni temu miałem tam zrobić salon gier ale w obliczu tego co się dzieje na rynku automatów o "niskich wygranych" obawiam się że ten biznes już nie będzie tak dochodowy jak był do tej pory ;/ chyba będzie trzeba poczekać na wideoloterie do których przymierza się Totalizator od długiego czasu
Przeczytaj również posty podobne do tematu "Kiosk/pawilon na osiedlu...jaki biznes?": - Jaki biznes na osiedlu starszych ludzi? - Pawilon na osiedlu studenckim - Mały pawilon na ośiedlu z kurczakami z rożna - biznes na osiedlu - Biznes na Osiedlu ..
• Strona 1 z 1
|
|