miton55 napisał(a):Witam, właśnie otwieram salonik prasowy i też mnie interesuje skąd ludzie biorą tanie papierosy czy reklamę.Skąd bierzesz prasę,podobno firmy kolporterskie zajmują się reklamami.A co do papierosów to jak się dużo sprzedaje to hurtownie dają rabaty.Tyle informacji znalazłem w necie,Jeżeli wiesz coś więcej będę wdzięczny za informację.Pozdrawiam.
Prase biore z Ruchu, wspolpraca uklada nam sie srednio, jest duzo woltow,ale i tak z tego co wiem z Ruchem najlepiej,a najbardziej trzeba uwazac na Koportera.
To, ze jak sie duzo sprzedaje, dostaje sie wieksze rabaty jest wiadome i kazda hurtownia dziala na tej samej zasadzie. Mnie interesuja takie hurtownie ktore daja najwieksze rabaty konkretnie adresy itp.Sam mam marze w okolicach 8 proc. Jesli ktos zna hurtownie dajaca wiecej prosze o kontakt.
waldus napisał(a):Odnosnie kart i papierosow to co za problem zapytac hurtownie przy jakiej ilosci jednorazowego zakupu towaru bylyby wieksze znizki i sie sprobujcie skrzyknac w wieksza ilosc i zrobic zakupy :) kwestia czasu i checi:)
Nie jest to takie proste, nie znam nikogo kto kupowalby jednorazowo duze ilosci, jest to masa pieniedzy. Wyglada to tak,ze codziennie ktos jezdzie z hurtowni i zaopatruje sie codziennie. Pytalem juz kilka hurtowni jak ksztaltuja sie ceny. Zgodze sie ,ze jest to kwestia czasu i checi, dlatego tez zadalem to pytanie tutaj, moze znajde jakas hurtownie ktora bedzie miala wyzsze marze niz moja.
szewski napisał(a):co do papierosów to wydaje mi się, że wolą sprzedać więcej za mniejszą marże(np.kartonami).Nie obniżaj marży tylko zdobywaj stałych klientów .
Stalych klientow mam bardzo duzo i juz wiecej raczej nie bede mial, punkty dzialaja od dawna ,a kilka miesiecy temu je poprostu przejalem.
REszty nie zabardzo rozumiem, chodzi o to,ze hurtownia woli sprzedac wieksza ilosc towaru zmniejszajac swoja marze,a co za tym idzie zwiekszajac moja? To fakt.
Chcielbym nawiazac w tym temacie kontakt z osobami prowadzacymi takie punkty. Piszcie.
Na maila dostalem propozycje "internetowego kiosku" jest to ciekawa sprawa i zastanawiam sie nad tym. Widzieliscie juz takie punkty?