|
KIOSK |
|
Strona główna forum
‹ Biznes
‹ Pomysł na biznes
Autor
Wiadomość
chcialabym sie dowiedziec ile potrzeba na wynajecie takiej zwyklej budki,no i ile trzeba na towar,tak mniej wiecej oczywiscie.prosze o konkretne odp,bardzo mi na tym zalezy
idz do sieci kiosków ruch
podpisujesz z nimi umowe oni sprzedają ci budke ...a nawet dostarczają odpowiedni towar tak więc o nic nie musisz się martwić możesz z tego wyciagnąć od 2,5-5 tys miesiąć a nawet więcej w zależnosci od lokalizacji z tego co się orientuje taka budka kosztuje 10 tys zl kiedyś był o tym program na tvn 24 w magazynie firma
chłopie gdzie ty mieszkasz? u mnie w miescie kioskarze zarabiają po 1000 moze z lekką górką ale praca codziennie po 12 godzin w małej nagrzanej w lato budce a w zimę siedzą w futrach kioski w ajencję biorą czyli tzw dierzawa towar z RUCH srednio około 10-15% marża ale np. na biletach komunikacji miejskiej jest marza 2% na fajkach chyba 10% a na prasie różnie , ogólnie syf dla ludzi zdesperowanych lepiej sprzedawać pietruszke na targu ps. mam w rodzinie kioskarza emeryta siedzi tam całymi dniami przeczyta wszystkie gazety pogada z ludzmi rozwiąze krzyzówki i zadowolony niby bo juz wiecej mu do szczęscia nie potrzeba ps2. odpowiadając na pytanie teoretycznie zeby otworzyć kiosk w RUCH-u nie musisz miec ani zlotówki przeszkolą cie dadzą ci kiosk w ajencję i dostaniesz zatowarowanie na umowę sprzedaży ale tylko od nich możesz brać towar (mała marża) , jak chcesz handlować z innymi hurtowaniami to juz inne warunki najlepiej swój kiosk prywatny ale i marże wieksze
BENY jak twój emeryt kioskarz ma kiosk na jakimś blokowisku to się nie dziwie
ja mówie tu o centrum miasta i okolicach jak hipermarkety czy np. stocznia( mieszkam w gdansku) gdzie codziennie tysiące osób przechodzi na samych relkamach możesz zarobić 1000 zl miesięcznie ale masz racje ze nie jest to dobry pomysl na biznes
Da sie na tym zarobic ale to cieżki biznes nie polecam. W mojej rodzinie pare osób ma kioski .Wyciągają średnio 2500 na czystko ale to cieżki biznes,kioski maja w samym centrum miasta.Marże małe podatki i ubezpieczenie duże.Polecam pomyślec o czymś innym. Żeby zlikwidowac taki kiosk to sa problemy a żeby go obtowarowac trzeba min 10 000 złotych w zależności od wielkosci kiosku.Po wycofaniu trzeba zapłacic podatek od calego towaru czyli jakies 2000 zł .Cieżko sie wtedy wycofac a ruch robi ludzi w ciula.Za wynajem kiosku trzeba placic z 500 zł na miesiac i od nich brac towar i sa male marże.
A to że można czytac gazety ma swoje plusy:D:D nie nudzi sie tak w pracy. Moji rodzice i 2 ciotki maja kioski wiec wiem co mowie;] Dane w 100 % prawdziwe NIE POLECAM TEGO BIZNESU CHYBA ZE W SUPER LOKALIZACJI
Panowie i Panie,kiosk owszem dobry ale musi byc rewelacyjne miejsce,osoba z mojej rodziny miala kiosk na przystanku ,niby ruch byl ale to nie to .... zarobki hm..jak ktos wyciaga z tego 1 tys na reke to mozna mowic o sukcesie,praca na pewno na 10-12 h dziennie w sobote tez trzeba posiedziec z 8h,jak slonce swieci to jest duszno jak cholera,a jak zima to nie wiadmo jak sie ogrzac.dodam ze nie byla podpisywana umowe z zadnym ruchem a zaopatrzenie bylo kosmicznie duze od gazet po fajki,kosmetyki itp takie pierdoly,takze tez odradzam
|
|